Tapijt reinigen met een stoomreiniger Vloerkledenwinkel

Tapijt reinigen met een stoomreiniger

Een vloerkleed is een gebruiksvoorwerp, door gebruik kan het kleed wat vies worden. Je kunt er dan voor kiezen op je tapijt te reinigen met een stoomreiniger. Als je enkel een vlek in je kleed hebt is het niet nodig om je gehele vloerkleed te reinigen met stoom. Hier lees je hoe je een vlek uit je vloerkleed kunt verwijderen. Ons advies is om je kleed pas vijf jaar na gebruik te laten stomen. Mocht je het willen laten stomen, regel dit dan via Vloerkledenwinkel. Wij werken met een partner die gespecialiseerd is in het reinigen van kleden.

Vloerkleed reinigen met een stoomreiniger

Je vloerkleed reinigen met een stoomreiniger is voor veel verschillende type kleden een goede optie. Wij adviseren om een kleed als het echt vies is pas na vijf jaar met stoom te laten reinigen door een professional. Een stoomreiniger is een apparaat dat water tot het kookpunt brengt en stoom produceert. Door de hoge temperatuur van het stoom wordt vuil ‘losgeweekt’ en worden de bacteriën gedood. Het voordeel van schoonmaken met stoom is dat het kleed veel grondiger wordt gereinigd.

Stoomreiniger vloerkleed; let op er bestaan verschillende reinigers

Het is goed om te weten dat er stoomreinigers en tapijtreinigers zijn, beide blazen stoom maar ze zijn wel verschillend. Wil je toch echt zelf je kleed stomen, dan is het goed om je te verdiepen in de verschillende soorten reinigingsmachines die er bestaan. Een stoomreiniger is over het algemeen compacter dan een tapijtreiniger. Beide machines maken stoom, maar een tapijtreiniger heeft ook zuigkracht. Weet je niet zeker of het apparaat geschikt is voor het reinigen van jouw vloerkleed, schakel dan een professional in!

Tapijt reinigen door een expert

Wij adviseren je om het reinigen van een vloerkleed uit te besteden aan een expert. Voor het behoud van het product is het belangrijk dat het reinigen zorgvuldig wordt gedaan en er rekening wordt gehouden met de eigenschappen van het materiaal. Je kunt je wollen vloerkleed laten reinigen met stoom, maar het kan zijn dat een andere samenstelling vraagt om een andere behandeling. Een professional doorloopt meerdere stappen om het vloerkleed grondig te reinigen. Van uitkloppen tot drogen; een expert maakt je vloerkleed weer als nieuw.

Heb je hulp nodig bij het reinigen van je tapijt?

Als het niet lukt om de vlek uit het kleed te verwijderen a.d.h.v. bovenstaande tips, kom dan langs in één van onze winkels. Onze specialisten kunnen je vertellen wat de beste reinigingsoptie is voor jouw kleed. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of e-mailen. Meer weten over het schoonmaken van een hoogpolig vloerkleed? Klik dan hier!

Telefoon: 035-303 00 09
E-mail: service@vloerkledenwinkel.nl

Terug naar blog