Een hoogpolig vloerkleed schoonmaken Vloerkledenwinkel

Een hoogpolig vloerkleed schoonmaken

Eindelijk heb je hét vloerkleed gevonden voor in jouw interieur. Een warm en comfortabel kleed met een hoge pool. Een goede keuze, want dit type kleed draagt bij aan een goede akoestiek en het maakt je interieur compleet. Maar hoe kun je een hoogpolig vloerkleed schoonmaken? In deze blog leggen wij je uit hoe jij het vloerkleed van je dromen onderhoudt en kunt reinigen. En dat is simpeler dan je denkt!

Een hoogpolig vloerkleed stofzuigen doe je zo

Een vloerkleed met een hoge pol (de lengte van de draden) heeft een uitgesproken karakter. Het kleed is voller, dikker, hoger en voelt ontzettend comfortabel aan. Door het hoogpolig tapijt goed te onderhouden zul je er lang plezier van hebben. Ook fijn; het onderhoud van een hoogpolig kleed is niet moeilijker dan het onderhoud van elk ander kleed. Jouw hoogpolig tapijt blijft lang mooi als je er zo nu en dan de juiste aandacht aan besteedt.

Tussen die hoge pol kan ongemerkt viezigheid achterblijven denk aan stofdeeltjes, kruimels en haren. Door minimaal 2 à 3 keer per week het kleed goed te stofzuigen voorkom je dat het vuil zich permanent tussen de pol gaat nestelen. Een ander bijkomend voordeel van regelmatig stofzuigen is dat de pol ook weer rechtop gaat staan. Een hoogpolig kleed stofzuigen doe je zo:

 • Zorg dat je een stofzuigermond gebruikt die geschikt is voor vloerkleden
 • Trek de borstelharen van de stofzuigermond in
 • Stel de juiste zuigkracht op je stofzuiger in
 • Beweeg de stofzuigermond rustig heen en weer over het kleed

Brink & Campman Rocks

Een hoogpolig tapijt reinigen

Een hoogpolig vloerkleed is een gebruiksvoorwerp en het kan dus gebeuren dat er een vlek op komt. Door morsen, vieze schoenen, huisdieren etc. Maar wees gerust de meeste vlekken in vloerkleden kunnen worden verwijderd door de juiste stappen te volgen. Constateer je een vlek in je kleed, behandel deze dan zo snel mogelijk. Zo verwijder je een vlek uit een hoogpolig kleed:

 • Vlek droogdeppen met een droge witte doek
 • Witte doek nat maken met lauw water (eventueel met azijn, water 10 delen/azijn 1 deel)
 • Leg de natte doek op de vlek en plaats er gewicht op
 • Laat de doek de vlek absorberen en wacht tot de doek droog is geworden

Met de James Starterset kun je jouw hoogpolig vloerkleed reinigen

Is de vlek niet verdwenen na het volgen van bovenstaande stappen? Dan adviseren wij de James Starterset. Dit is een set voor het onderhouden van kleden en het verwijderen van vlekken zoals schoensmeer, vet, olie, verf, koffie, thee en rode wijn. De starterset bestaat uit:

 • James vlekkenspray: verwijdert eenvoudig vlekken zoals schoensmeer, vet, olie, verf, lijmresten, kauwgom en teer
 • James vlekkenwonder: verwijdert vlekken zoals rode wijn, koffie, thee, fruit en bloed, maar ook oude vlekken
 • James water: een onderhoudsmiddel voor de periodieke reiniging van uw hoogpolig vloerkleed
 • James vlekkenschijf: met instructies hoe je verschillende soorten vlekken kunt behandelen

Heb je hulp nodig bij het reinigen van je hoogpolig vloerkleed?

Lukt het niet om de vlek uit het kleed te verwijderen a.d.h.v. bovenstaande tips? Kom dan langs in één van onze winkels. Onze specialisten kunnen je vertellen wat de beste reinigingsoptie is voor jouw kleed.

Terug naar blog