Je vloerkleed reinigen Vloerkledenwinkel

Je vloerkleed reinigen

Je vloerkleed is een fijne sfeermaker voor in je interieur. Zo’n tapijt werkt geluidsdempend, creëert sfeer, en niet onbelangrijk heerlijke warme voeten. Maar het is en blijft een gebruiksvoorwerp. Ongemerkt wordt een vloerkleed toch vies door stofdeeltjes, haren, etensresten en andere viezigheidjes. Hoe kun je zelf het beste je vloerkleed onderhouden of schoonmaken? Of kun je je tapijt beter laten reinigen? We helpen je graag op weg!

Je vloerkleed schoonmaken met de stofzuiger

Het beste wat je kunt doen om je vloerkleed goed te onderhouden, is regelmatig stofzuigen. We adviseren je twee keer per week te stofzuigen. Zorg er wel voor dat je dit doet met de juiste stofzuigermond of met de telescoopbuis. Trek de borstelharen in en neem je tijd. Door rustig over het vloerkleed te bewegen, zuig je het meeste vuil uit je vloerkleed. Zo voorkom je dat je vuil tijdens het lopen in het vloerkleed trapt en er daardoor meer vlekken ontstaan.

Je wollen vloerkleed reinigen met natuurazijn

Wanneer er per ongeluk een vlek is ontstaan in je vloerkleed, dan kun je de vlek schoonmaken met natuurazijn en water. Volg hiervoor de volgende stappen:
  • Stap 1: Vlek droogdeppen met droge witte doek
  • Stap 2: Witte doek nat maken met water (10 delen) en azijn (1 deel)
  • Stap 3: Leg de natte doek op de vlek en plaats er gewicht op
  • Stap 4: Wacht tot de doek droog is geworden
Wol is vuilafstotend en vocht opnemend. Hierdoor trekken de kleurstoffen in de doek en het vocht in het kleed. Als het goed is, is de vlek er zo uit.

Heb je een vloerkleed van katoen of zijde? Dan kun je ook natuurazijn gebruiken. Voor polyester kun je het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Voor viscose liever geen water, maar alleen droogdeppen.

Je tapijt schoonmaken met James vlekverwijderaar

Mocht het niet lukken een vlek uit je vloerkleed te krijgen met bovenstaande tips, dan hebben we ook een starterset van James vlekverwijderaar beschikbaar. Dit is een eerste hulp qua onderhoud en reinigen van vlekken. In deze starterset vind je, naast een vlekkenwijzer, een klein formaat van de volgende producten:

James Vlekkenspray 50ml

James Vlekkenspray is geschikt voor alle materialen, zowel natuurlijk (zoals wol) als synthetisch. Verwijdert eenvoudig vlekken zoals schoensmeer, vet, olie, verf, lijmresten, kauwgom en teer. James Vlekkenspray moet worden toegepast met een witte badstof handdoek.

James Vlekkenwonder 100ml

James Vlekkenwonder is geschikt voor alle materialen, zowel natuurlijk (zoals wol) als synthetisch. Verwijdert vlekken zoals rode wijn, koffie, thee, fruit en bloed, maar ook oude vlekken. James Vlekkenwonder moet worden toegepast met een witte badstof handdoek.

James Water 100ml

James Water is een onderhoudsmiddel voor de periodieke reiniging van uw tapijt, karpet en meubelstof. Het is geschikt voor alle materialen, zowel natuurlijk (zoals wol) als synthetisch.

Je vloerkleed reinigen met stoom

Je kunt je vloerkleed laten reinigen met stoom. We adviseren je dit pas te doen nadat je het kleed vijf jaar in gebruik hebt. Mocht je het willen laten stomen, regel dit dan via Vloerkledenwinkel. Wij werken hiervoor namelijk met een partner.

 

Heb je hulp nodig bij het reinigen van je vloerkleed?

Is het toch niet gelukt om de vlek te verwijderen met bovenstaande opties? Kom dan langs bij een van onze winkels. Onze specialisten kunnen je precies vertellen wat de beste reinigingsoptie is voor jouw type kleed.

Telefoon: 035-303 00 09
E-mail: service@vloerkledenwinkel.nl

Of kom langs in één van onze winkels.
Terug naar blog