Een tijdloze trend: vintage vloerkleden Vloerkledenwinkel

Een tijdloze trend: vintage vloerkleden

Een tijdloze trend op het gebied van vloerkleden is zonder enige twijfel vintage vloerkleden. Vintage vloerkleden hebben een klassieke uitstraling. Een vintage tapijt geeft je woonruimte een chique uitstraling. Maar wat is het verschil tussen een Original Vintage vloerkleed en een vloerkleed met een vintage look eigenlijk? Dat vertellen we je graag.

Inhoud

1. Wat is een Original Vintage vloerkleed?
2. Wat is een vloerkleed met een vintage look?
3. Wat zijn de voordelen van een Original Vintage vloerkleed?
4. Wat zijn de meest voorkomende patronen en motieven?

1. Wat is een Original Vintage vloerkleed?

Een Original Vintage vloerkleed is een tapijt afkomstig uit voormalig Perzië. Een origineel vintage tapijt wordt handgeknoopt door ervaren ambachtslieden, dit is een proces van ongeveer 6 tot 12 maanden. Je kunt vintage vloerkleden tegenkomen die tussen de 40 en 60 jaar oud zijn, deze tapijten worden geschoren en helemaal opnieuw afgewerkt. Zo ontstaat er een verwassen look. Deze kleden zijn zeer uniek, want van ieder kleed is er maar één gemaakt. Dan weet zeker dat jij de enige bent met zo’n bijzonder tapijt.

Een Perzisch tapijt heeft een hoge knoopdichtheid, waardoor zo’n kleed niet kapot te krijgen is. Als basis ligt meestal 100% puur wol, zijde of een ander soort hoogwaardig materiaal. Een groot voordeel van wol is dat het een extreem sterk soort materiaal is. Zie het als een echt erfstuk: een Perzisch tapijt gaat generaties lang mee! Zie hieronder als voorbeeld dit prachtige vintage tapijt uit onze exclusieve collectie van Vloerkledenwinkel.

2. Wat is een vloerkleed met een vintage look?

Tegenwoordig zijn er veel betaalbare varianten van vintage vloerkleden beschikbaar. Deze kleden zijn gloednieuw, maar door het design en de geleefde uitstraling zie het tapijt eruit als een authentiek vintage vloerkleed. Bekijk bijvoorbeeld dit vloerkleed van topmerk Louis de Poortere. Als je hier geen authentiek gevoel van krijgt, dan weten wij het ook niet meer.

3. Wat zijn de voordelen van een vintage vloerkleed?

Door de hoge kwaliteit van een wollen vloerkleed, ben je verzekerd van jarenlang plezier. Naast het feit dat een wollen vloerkleed duurzaam in gebruik is, is de vintage look erg goed te combineren in diverse interieurstijlen. Van klassiek, industrieel tot modern. De vintage uitstraling geeft iedere woonruimte een chique look. Vintage vloerkleden zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten kleuren en patronen. En niet te vergeten: van een origineel vintage vloerkleed bestaat er maar één exemplaar van, je bent dus de enige met zo’n uniek kleed in jouw bezit!

4. Wat zijn de meest voorkomende patronen en motieven?

 Een vintage vloerkleed is verkrijgbaar in tal van patronen en motieven. Het meest voorkomend zijn:

  • Het Herati patroon: dit patroon bestaat uit een bloem binnen een ruit omringd door vier acanthusbladeren. Wegens de gelijkenissen worden deze bladeren soms vissen genoemd.
  • Het Shah Abbas patroon: dit patroon herken je door de arabesk-, palmbladeren- en lotus motieven. Dit geeft vaak een botanische look.
  • Het Boteh patroon: Dit patroon is - naast het Herati patroon - het meest voorkomende motief in oriëntaalse tapijt patronen. Het wordt gekenmerkt door een peerachtig herhaald motief dat naar boven wijst.
  • Het Göl patroon: dit patroon doet denken aan een olifant, dit patroon is vaak achthoekig.
vintage-vloerkleed-pantroon


 Van links naar rechts: het Herati patroon, het Shah Abbas patroon, het Boteh patroon en tot slot het Göl patroon.

     

    Terug naar blog