Alles over verschillende materialen Vloerkledenwinkel

Alles over verschillende materialen

Wol

Wol is het oudste en bekendste materiaal wat wordt gebruikt voor het produceren van vloerkleden. Wol kent verschillende types zoals: Nieuw Zeelandse Wol, Tibetaanse Wol, Berka Wol en Wol uit Afghanistan. Wol is al beschikbaar sinds de Egyptische tijd. Alle vloerkleden zijn gemaakt van Zuiver Scheerwol. Dit betekent dat de wol is geschoren van een gezond en schoon schaap. Hierdoor hebben wollen vloerkleden een hoogwaardige kwaliteit. Een wollen vloerkleed brengt je woonkamer warmte. Maar het is ook makkelijk schoon te houden. Vlekken gaan er zo weer uit.

  • Nieuw Zeelandse Wol/ Merino Wol:

Nieuw Zeeland is het land waar de meeste wol vandaan komt. Deze wol is van goede kwaliteit en gaat lang mee. De wol slijt niet en trekt ook geen vet en vuil aan. Hierdoor is het eenvoudig schoon te maken. Merinowol is ook comfortabel. De wollen vezels zijn elastisch en veerkrachtig. Deze wol is ook antiallergisch. Klik hier voor alle kleden gemaakt van Nieuw- Zeelandse Wol.

Wollen materiaal

Jute

Er worden niet veel vloerkleden van Jute gemaakt, maar de kleden die Jute bevatten zijn uniek in ons assortiment. Jute komt namelijk voor in vochtige gebieden zoals India, Bangladesh of China. De belangrijkste soort heet Corchurus Olitorius. Deze vijzel is zacht, zijdeachtig en sterk. Jute is een goedkope en natuurlijke vezel en wordt veel gebruikt. Kleden van jute bevatten ruwe, sterke draden die worden gesponnen. Dit poolmateriaal roept vaak een natuurlijk en biologisch gevoel op in uw interieur.

Linnen

Deze term verwijst naar vezels uit organische bronnen zoals hennep, linnen en katoen. Linnen wordt maar af en toe gebruikt voor vloerkleden. Als er linnen, hennep of katoen wordt gebruikt is dat om een accent te benadrukken. In hun ruwe vorm worden zij ook wel gemengd met andere materialen. Linnen hebben geen last van pluisjes.

Katoenchenille

Katoenchenille is een veredeld Italiaans garen dat wordt gebruikt voor en groot aantal kleden uit de Louis de Poortere collectie. Tussen de hoofddraad worden haaks korte draadjes getwijnd. Hierdoor krijgt de katoenchenille zijn karakteristieke uiterlijk en zachtheid. Chenille is gemaakt van 100% katoen.

Louis de Poortere katoenchenille

Op dit kleed van Louis de Poortere kun je zien dat het geweven is met katoenchenille

Sisal

Sisal is slijtvast waardoor het sterke vloerkleden zijn die rust geven aan interieur. Sisal kleden hebben een natuurlijke uitstraling. Ook geeft de bescheiden bandafwerking rust en een kader aan elk interieurontwerp. Sisal is ook erg geschikt om grote kleden van te maken.

Sisal materiaal Riviera Maison

Viscose

Viscose wordt vaak verkeerd begrepen. Hoewel het kunstmatige vezels zijn is het eigenlijk gemaakt van hout. Viscose wordt gemaakt van cellulose wat vergelijkbaar is met zijde. Daarom wordt het meestal aangeduid als kunstzijde.

Viscose materiaal

De Chrome van Katherine Carnaby is gemaakt van viscose.

Zijde

Zijde wordt af en toe gebruikt om handgeknoopte vloerkleden mee te maken. Het kan ook goed worden gebruikt om een detail te markeren in een ontwerp of om subtiele schaduwen te creëren in een kleed. De zijde vezels zorgen voor een unieke glinstering.

Terug naar blog