Over ons

vloerkledenwinkel-over-ons-vloerkleed

Dé vloerkledenspecialist van de Benelux

Vloerkledenwinkel is toonaangevend in vloerkleden en een begrip in de woonbranche voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Wij zijn een familiebedrijf met ruim 40 jaar kennis van en ervaring met vloerkleden. Via onze webshop, winkels, services aan huis en partnerkanalen verkopen we een grote collectie vloerkleden van gerenommeerde merken zoals Brink & Campman, Louis de Poortere, Ted Baker en MOMO Rugs. Daarnaast ontwerpen en produceren wij ook zelf vloerkleden. We werken samen met toonaangevende ontwerpers en produceren de kleden in diverse landen. Wij staan voor kwaliteit, persoonlijk advies en de allerbeste service. 

Een vloerkleed kies je met zorg

Bij Vloerkledenwinkel begrijpen we hoe lastig het is om uit honderden kleden het beste kleed te kiezen voor je interieur. Hoe maak je de juiste keuze uit al die stijlen, materialen en aanbieders? Vloerkledenwinkel helpt je graag. Adviseren over het beste vloerkleed voor jou is wat wij het liefste doen en waar we goed in zijn. We doen er dan ook alles aan om jou te helpen bij het kiezen van het perfecte kleed. Onze professionele adviseurs en stylisten geven je graag persoonlijk en eerlijk advies in onze winkels, online of bij je thuis

Onze services en tools helpen je bij het kiezen van het perfecte kleed

Denk bijvoorbeeld aan onze Vloerkleed Visualiser, waarmee je online een vloerkleed in je eigen interieur kunt bekijken. En met onze unieke en gratis Zichtservice komen we zelfs bij je thuis en kun je op je gemak en in je eigen interieur een kleed kiezen, samen met een professioneel adviseur. Natuurlijk bieden we ook gratis stalen aan. En kom je er echt niet uit of wil je advies van een professionele interieurstylist? Maak dan gebruik van Interieuradvies.

Styliste Yolande op zicht bij een klant.

Hier kun je bij Vloerkledenwinkel op rekenen

  • Grote collectie; elke maat en dessin mogelijk
  • Hoogwaardige kwaliteit vloerkleden met 5 jaar garantie
  • Persoonlijk en eerlijk advies in winkel, online of bij je thuis
  • Winkels in Nederland en België
  • Zichtservice: gratis tot 5 kleden op proef bij je thuis met een adviseur
  • Stalenservice: gratis verstrekking van stalen 
  • Interieuradvies: in de winkels, online of bij je thuis
  • 30 dagen bedenktijd; niet goed, geld terug

stalen-vloerkleed-stalenservice-gratis-styling-interieur-vloerkledenwinkel

De grote stalenkast in onze winkel in Hilversum

Al twee generaties lang toonaangevend in vloerkleden

Ons verhaal begint ruim 40 jaar geleden, toen Michiel Kroon door zijn vader werd meegenomen naar de wereld van tapijten. Zijn vader, Evert Kroon, werkte jarenlang bij Nederlandse vloerkledenproducent Brink & Campman. Een toonaangevend en internationaal merk in vloerkleden. Al spelend tussen de rollen tapijt ontwikkelde Michiel grote interesse voor het ambacht dat vloerkleden maken is en leerde alles over de vele facetten van vloerkleden. Het kon dan ook niet anders of Michiel trad in de voetsporen van zijn vader. Onder leiding van Michiel en zijn vrouw Marjolein is Vloerkledenwinkel uitgegroeid tot een bekende naam in de woonbranche. Dagelijks werkt een team van bijna 30 enthousiaste medewerkers eraan om klanten van Vloerkledenwinkel te helpen bij het vinden van het perfecte kleed.

vloerkledenwinkel-hilversum-vloerkleed-eigenaar-michiel-kroon

Eigenaar Michiel Kroon

Van winkel in wooninrichting naar de specialist in vloerkleden

Toen in 1997 de kans zich voordeed om een winkel in wooninrichting over te nemen, aarzelde Michiel geen moment en richtte Kroon Wonen in Hilversum op. Michiel voerde de dagelijkse bedrijfsvoering en maakte dankbaar gebruik van de vele jaren kennis en het netwerk van zijn vader. Zo kon Kroon Wonen uitgroeien tot een begrip in het Gooi. De zaken gingen zo goed dat Michiel al een paar jaar na oprichting besloot om zich uitsluitend op vloerkleden te richten.

Eerste online verkoper van vloerkleden in Nederland

Als één van de eerste ondernemers in Nederland, startte Michiel Kroon met het online verkopen van vloerkleden via Vloerkledenwinkel.nl. Het brede en kwalitatief hoge aanbod vloerkleden bleef niet onopgemerkt. Klanten door heel Nederland en België werden aangetrokken door de kennis en kunde van Vloerkledenwinkel. Interieurmagazines wisten de weg naar Vloerkledenwinkel te vinden en onze vloerkleden figureerden regelmatig in fotoshoots en televisieprogramma’s. 

Vloerkledenwinkel heeft de ambitie om voorop te lopen op het gebied van digitale innovatie om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen op het gebied van service en advies. Daarom bieden we digitale mogelijkheden voor klantcontact zoals chat en Whatsapp en bieden we innovatieve, digitale oplossingen die helpen bij het vinden van het perfecte vloerkleed zoals o.a. de Vloerkleed Visualizer, een augmented reality tool die het mogelijk maakt om te bekijken hoe een vloerkleed in je interieur staat.

Flagshipstore van Brink & Campman

Als specialist in vloerkleden, is Vloerkledenwinkel geselecteerd als flagshipstore van Brink & Campman. Daar zijn we trots op! Brink & Campman is een Nederlandse topfabrikant van vloerkleden. Met ruim 100 jaar ervaring in het produceren van moderne vloerkleden van hoge kwaliteit is Brink & Campman een wereldwijd begrip. Zoek je een kleed van Brink & Campman? Bij Vloerkledenwinkel vind je alle kleden van dit mooie merk.

flagshipstore-brink-en-campman-vloerkledenwinkel-hilversum-vloerkleed

Vloerkledenwinkel Hilversum is een flagshipstore van Brink & Campman

Vloerkleden ontwerpen en produceren

Naast verkoper van een grote collectie vloerkleden, ontwerpt en produceert Vloerkledenwinkel ook zelf vloerkleden, zoals ons merk MOMO Rugs. We werken samen met toonaangevende ontwerpers en produceren de kleden in diverse landen. In onze eigen fabriek in België worden diverse collecties met zorg en aandacht gemaakt. Door de uitgebreide mogelijkheden voor dessins en maatwerk, kopen gerenommeerde woonwinkels en -professionals hun vloerkleden graag bij ons in.

Aandacht voor onze omgeving

We vinden het belangrijk dat we eerlijke producten verkopen. Daarom werken we samen met de organisatie Care & Fair. Op alle vloerkleden die Vloerkledenwinkel verkoopt, zit een trademark van Care & Fair. Dat houdt in dat er een percentage van de aankoop wordt afgedragen aan onderwijsontwikkeling in de landen waar het vloerkleed gemaakt wordt. Op deze manier dragen we ons steentje bij om ervoor te zorgen dat onze kleden worden gemaakt onder goede omstandigheden, dat er geen kinderarbeid aan te pas komt en dat er eerlijke lonen worden uitbetaald.

Daarnaast hebben we oog voor het milieu en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van het produceren van vloerkleden. Binnen onze eigen collectie MOMO Rugs hebben we bijvoorbeeld vloerkleden die zijn gemaakt van petflessen.