De vloerkleden trends van 2022 Vloerkledenwinkel

De vloerkleden trends van 2022

Wat zijn de trends van het jaar 2022? Welke kleuren en materialen zien we terug in het interieur? En hoe vertalen deze trends zich naar een vloerkleed? We geven je graag tips en tricks op het gebied van vloerkleden.

Inhoud

1. Verzachting van het interieur
2. Liever een duurzaam tapijt
3. Haal met je vloerkleed de natuur in huis
4. Een kleurrijk kleed

  1. Verzachting van het interieur

  Nadat we de afgelopen jaren een wat harder interieur gewend zijn geweest door het gebruik van strakke en harde lijnen, hebben we dit jaar behoefte aan verzachting. Ronde lijnen en organische vormen komen op verschillende manieren terug in het interieur. Zo ook in een vloerkleed! Deze trend uit zich door de ronde of organische vorm van het vloerkleed zelf, het gebruik van zachte materialen, ronde lijnen in de dessins, maar ook via een wisseling in de hoogte van de pool. Dit diepteverschil waarmee wordt gewerkt zorgt voor een zachte en speelse uitstraling van jouw interieur.

  organisch-poolhoogte-vloerkleed

  De hoogteverschillen in dit tapijt genaamd Brink & Campman Mural Cement zorgen voor een dynamisch effect. 


  2. Liever een duurzaam tapijt

  Verduurzamen is bijna geen trend meer te noemen, maar een serieus nieuwe weg die we met z’n allen inslaan. Keuzes die beter zijn voor mensen en milieu. Dus ook in 2022 zien we dit op verschillende manieren terug. Steeds meer designmerken maken in hun ontwerp- en productieproces eerlijke keuzes. Zo vind je bij ons vloerkleden die gemaakt zijn van gerecyclede visnetten. Hoe gaaf is dat! En vergeet ook wol niet. Kwalitatieve wollen vloerkleden zijn ontzettend duurzaam. Een van de voordelen van wol is dat het zelfreinigend is, doordat het ‘z’n haren’ verliest. Daarnaast is wol van nature vettig, waardoor vochtige vlekken niet in het kleed trekken. Zo kun je extra lang genieten van een wollen kleed en hoef je niet iedere twee jaar een nieuwe te kopen. Ook werken we samen met de organisatie Care & Fair. Hierdoor zit op ieder vloerkleed dat wij verkopen een keurmerk dat laat zien dat een percentage van de aankoop wordt afgedragen aan onderwijsontwikkeling in de landen waar het vloerkleed wordt gemaakt.

  wollen-vloerkleed-vloerkledenwinkel

  De MOMO Rugs Naturais Forma is een hoogpolig vloerkleed gemaakt van 100% puur wol.

  3. Haal met je vloerkleed de natuur in huis

  De afgelopen jaren hebben we meer binnen gezeten dan ooit. We snakken naar natuur en de buitenlucht. De een lost dit op door naar het platteland te verhuizen, en de ander haalt de natuur gewoon in huis! Dit kan door het gebruik van rijke materialen zoals hout, natuurlijke kleuren zoals groen, bruin en luchtig blauw en patronen die op de natuur zijn geïnspireerd. Deze trend zie je ook terug in onze vloerkleden. Dit jaar zijn er naast de effen kleden, ook veel kleden in de collectie te zien met patronen uit de natuur zoals bloemen en planten. Zo hoef je niet te verhuizen, maar haal je op een gedurfde manier het platteland gewoon in huis.

  hout-duurzaam-vloerkleed-materiaal

  Hout is een natuurlijk soort materiaal en zorgt voor een warme uitstraling.

  4. Een kleurrijk kleed

  Dit jaar gaan we voor kleurig optimisme. Flexa komt met de kleur ‘Bright Skies’, een lichte kleur blauw, en Histor met de kleur ‘Olive Sprig’ een olijfachtige kleur groen. Beide kleuren komen met prachtige paletten om mee te combineren. Want als je je interieur verandert, verandert ook je mindset. En dat hebben we nodig na een serie lockdowns. Naast dat je muurkleur veranderen een hele impact maakt op de sfeer in huis, doet je vloerkleed dat ook. Dit jaar hebben ook wij heel wat kleurrijke vloerkleden in onze collectie. Zo kun je het perfecte kleurrijke kleed vinden voor in je interieur. Ben je toe aan iets meer advies? Boek een afspraak voor Interieuradvies en laat je gratis adviseren door een stylist. We helpen je graag bij het vinden van het perfecte kleed.

   kelim-vloerkleed-vloerkledenwinkel

  Dit Oosterse tapijt van MOMO Rugs genaamd Kelim Dark Brown heeft een gestreept dessin in natuurlijke kleuren.


  Informatie en advies

  Heb je naar aanleiding van de vloerkleden trends 2022 vragen? Onze adviseurs en interieurstylisten helpen je graag! Bezoek een van onze winkels of neem contact op via telefoon, mail of WhatsApp.

  Terug naar blog