5x stylingtips die jouw woonruimte verbeteren Vloerkledenwinkel

5x stylingtips die jouw woonruimte verbeteren

Hoe kun je het beste je huis inrichten? En waar kun je dan het beste rekening mee houden? En welke kleuren moet ik toevoegen? Op woongebied is er simpelweg ook gewoon erg veel keuze en als jij even niet weet waar je moet beginnen, dan helpen wij jou graag op weg met deze handige stylingtips. 

Inhoud

Tip 1: Creëer een ruimtelijk effect
Tip 2: Combineer verschillende structuren, materialen en vormen
Tip 3: Wees consistent in kleurgebruik
Tip 4: Genoeg licht
Tip 5: Gebruik een statement piece

1. Creëer een ruimtelijk effect

Wanneer het meubilair in een kleine of grote ruimte te dicht op elkaar staan, ontstaat er al snel een ‘gepropt’ effect. Door de meubels iets uit elkaar te zetten, zie je dat er een ruimtelijk effect ontstaat.

Kleine oppervlakte: heb jij een kleinere woning? Zorg en dan voor dat je kiest voor een vloerkleed met een lichte kleur. Om alle elementen met elkaar te verbinden, schuif je het vloerkleed ongeveer 30 centimeter onder de bank.

Grote oppervlakte: bezit je een grotere ruimte met meubels die verder uit elkaar staan? Met een extra groot kleed creëer je een optische illusie waardoor het lijkt of de meubels dichter bij elkaar komen te staan.

MOMO Rugs vloerkleed Vloerkledenwinkel

Dit laagpolig vloerkleed is van MOMO Rugs en draagt de naam Temptation 7532. Een mix van ivoor, turquoise en grijs. Een handgeknoopt tapijt van wol en en viscose. heerlijk zacht met een luxueuze glans. 

2. Combineer verschillende structuren, materialen en vormen

Door gebruik te maken van verschillende soorten structuren, materiaal en vormen wordt de kamer speels. Dit voegt niet alleen speelsheid toe, het zorgt ook voor meer warmte in de ruimte. Ideaal als jij jouw interieur net iets te saai vindt. Denk bijvoorbeeld aan een leren bank gecombineerd met een wollen kleed. Wat je tegenwoordig vaak ziet, zijn verschillende vormen kleden die met elkaar gecombineerd worden. Maar ook juist dezelfde vorm kan worden gecombineerd, zoals de kleden van Woolable hieronder. Hoe knus ziet dit eruit?

Woolable vloerkleed Vloerkledenwinkel

Deze ronde vloerkleden zijn van het merk Woolable. Ideaal om een hoekje in huis op te vullen of over je rechthoekige kleed heen te leggen.

3. Wees consistent in kleurgebruik

Het is ontzettend gaaf om met een kleurrijk vloerkleed een statement te maken. Pas hierbij alleen wel op dat het combineert met de rest van je interieur. Te veel verschillende kleuren geven al snel een rommelig effect. Past het vloerkleed bij de rest van de kleuren in huis? Wat je vaak ziet is dat stylistes kiezen voor 2 kernkleuren in huis en hier neutrale kleuren aan toevoegen.

Houd ook rekening met de kleur op de muur. Heb jij thuis een druk behang of een opvallende muurkleur, dan is het wellicht een goed idee om voor een effen kleed te gaan of verwassen look waarbij het patroon een beetje is vervaagd. Dit bewaart de rust in de ruimte.

Louis de Poortere vloerkleed Vloerkledenwinkel

De kleuren van deze stukken meubilair zijn goed met elkaar afgestemd. Het laagpolige vloerkleed is van Louis de Poortere, genaamd Mad Men Coppertone.

4. Genoeg licht

Jouw vloerkleed komt uiteraard het beste tot zijn recht in het juiste licht. Het is zonde als de kleuren van jouw uitgekozen vloerkleed niet goed tot zijn recht komen. Een spiegel is jouw sleutel tot succes voor het creëren van extra licht, verder is een transparant gordijn ook een fijne oplossing.

Orla Kiely vloerkleed Vloerkledenwinkel

Zoals je ziet is dit kleurrijke kleed van Orla Kiely genaamd Spot Flower Multi voor een raam geplaatst. Nu komen de kleuren goed tot zijn recht.

5. Gebruik een statement piece

Een statement piece in je kamer kan een opvallend kunstwerk zijn, maar natuurlijk ook een vloerkleed! Wist jij dat je onze vloerkleden van Jackie the Fish aan de muur kunt hangen? Dat is nog eens een eyecatcher. Ook al houden we van opvallende items, wij raden aan om het bij 2 à 3 eyecatchers te houden. We leggen je in de bonustip graag uit waarom. Lees vooral verder!

 

Jackie and the Fish vloerkleed Vloerkledenwinkel

Dit vloerkleed is van onze nieuwe merk Jackie And The Fish, genaamd Dancer Amazonas Brown. Een kleurenpalet met diverse tinten grijs en bruin in een geometrisch ontwerp, verwerkt over een marmeren basis. Een subtiele kleurencombinatie die in menig moderne interieurs geplaatst kan worden.

6. Bonustip: Less is more

Deze gouden tip sluit eigenlijk een beetje aan op de vorige tip maar wordt vaak vergeten: less is more! Niets is te gek tegenwoordig en wij begrijpen als geen ander dat er zoveel keuze is uit verschillende soorten kussentjes, accessoires, kleur en planten.

Om jouw interieur zo luchtig mogelijk te houden is het belangrijk om jouw woonruimte niet vol te stoppen met versieringen en andere prullaria. Less is more is eigenlijk de meest waardevolle tip voor iedereen die in alle rust thuis wilt komen. Een plek waar jij jezelf helemaal kunt opladen.

Massimo vloerkleed Vloerkledenwinkel

Keep it simple: dit stoere kleed van Massimo Bur-Bur Grey brengt warmte in een rustige woonomgeving. 

Heb jij na het lezen van deze blog ook zo'n zin om jouw huis te re-stylen? Mocht je nieuwsgierig zijn hoe een vloerkleed er in jouw woonruimte uit ziet, maak dan gebruik van onze online Vloerkleed Visualizer. Laat je vooral inspireren en mocht je nu heel erg twijfelen, weet dat onze stylisten voor jou klaar zitten voor professioneel stylingadvies!
Terug naar blog