Wanneer kies je voor een rond vloerkleed? Vloerkledenwinkel

Wanneer kies je voor een rond vloerkleed?

De vorm van het kleed in je woonkamer is een belangrijk onderdeel bij het kiezen van het juiste vloerkleed. Behalve een standaard rechthoekig vloerkleed kun je ook gaan voor een vloerkleed met een ronde, ovale of juist veelhoekige vorm. Een andere vorm geeft je interieur vaak net dat beetje extra waardoor het vloerkleed nog meer opvalt in je woonkamer.

Heb je veel rechte vormen in je interieur? Dan is het soms mooi om dat patroon te doorbreken door een rond of ovaal vloerkleed toe te voegen. Aan de andere kant kan het ook erg mooi zijn om een rechthoekig vloerkleed toe te voegen als je bijvoorbeeld een rond tafeltje hebt staan of veel andere vormen hebt in je interieur. Indien je besluit om voor een rond vloerkleed te gaan, heeft Vloerkledenwinkel hier een aantal opties.

1. Perletta Structures Roundabout

De roundabout van Perletta is een vloerkleed dat met de hand geweven wordt in Marokko. Het bijzondere aan de roundabout is dat het in elke gewenste maat gemaakt kan worden. De roundabout is op een ambachtelijke wijze gemaakt van 100% Wol. Door de structuur van de roundabout ontstaat er een speels effect en een heerlijk, tijdloos kleed die voor langere tijd in jouw woonkamer kan blijven liggen.

2. Various Mondo

De Mondo van de Various collectie is nieuw sinds juli 2017. Door het viscose materiaal dat is gebruikt, krijgt de Mondo een luxe en elegante uitstraling. Verder voelt viscose heerlijk zacht aan en creëert het een mooie klassieke look. De handgetufte Mondo is beschikbaar in 1 ovale maat: 140 x 170 centimeter.

Rond vloerkleed Linie Design

3. Carpet Moooi Eden Queen

De Eden Queen ontworpen door designer Marcel Wanders is een pareltje in de collectie ronde vloerkleden. Marcel Wanders maakte een zee van bloemenpracht. Met het bloemendesign laat jouw interieur je gasten keer op keer versteld staan. De Eden Queen is tevens geschikt voor zwaar gebruik. Dit getufte vloerkleed is gemaakt van 100% Polyamide. De achterkant is vilt. Het bloemendesign is digitaal op het vloerkleed geprint door middel van het gebruik van de nieuwe digitale techniek. De kleur wordt op het vloerkleed geprint door middel van een Chromojet.

Moooi Carpets rond vloerkleed

4. GAN Mangas

De Mangas collectie van het Spaanse merk Gan is vooral bijzonder door de opvallende structuur. De designer Patricia Urquoila had het idee om een lappendeken te maken. Dit is de reden waarom ze verschillende vormen heeft gebruikt voor de Mangas. Patricia Urquoila kenmerkt zich met de woorden onconventioneel, emotie en innovatie.

5. Brink en Campman Kids

Behalve vloerkleden voor in de woonkamer of keuken heeft Vloerkledenwinkel ook een collectie voor kids. Veel van deze kleden zijn beschikbaar in bijzondere maten. Zo is er bijvoorbeeld een beer, bloemen en een walvis. Deze dessins spreken tot de verbeelding en maken de kinderkamer vaak kleurrijker en levendiger. De speelse, handgetufte Kids vloerkleden van Brink en Campman worden gemaakt van polyacryl en zijn zeker een toevoeging voor de kinderkamer!

Op zoek naar een rond vloerkleed? Neem eens een kijkje op onze pagina voor ronde vloerkleden. Welk rond vloerkleed past het best in jouw interieur?Neem voor vragen contact met ons op.

Terug naar blog