Vloerverwarming in combinatie met een vloerkleed Vloerkledenwinkel

Vloerverwarming in combinatie met een vloerkleed

Niks is fijner dan dat je ook in de winter gegarandeerd bent van warme voeten door vloerverwarming. Toch wil je ook een fijn vloerkleed op de vloer. Want naast warmte, geeft een vloerkleed ook sfeer aan een woning. Maar kun je een vloerkleed wel op een vloer met vloerverwarming leggen? Wij geven hier graag antwoord op.

Het juiste vloerkleed voor vloerverwarming

Wanneer je op zoekt bent naar een vloerkleed wat goed gaat in combinatie met vloerverwarming, dan hebben we goed nieuws. Bijna al onze vloerkleden zijn goed te combineren met een vloer met vloerverwarming. Wel is het zo dat het ene vloerkleed meer warmte doorlaat dan het andere vloerkleed. Een vloerkleed met een platweefstructuur is bijvoorbeeld erg goed geschikt. Door de structuur van het kleed kan warmte goed door het kleed heen komen.

Toch zijn er ook vloerkleden die minder geschikt zijn. Sommige getufte vloerkleden hebben een doek aan de achterkant van het vloerkleed waarin de robot het garen in heeft getuft. Door de zware kwaliteit, en daardoor de dikte, is deze bedding minder geschikt voor op een vloer met vloerverwarming. De warmte kan hier namelijk moeilijk doorheen en dat wil je voorkomen wanneer je kiest voor een vloerkleed.

vloerkleed-en-vloerverwarming

Louis de Poortere 9110 Antiquarian Kelim Zemmuri Blue

Antislip vloerkleed en vloerverwarming

We adviseren onze klanten om eigenlijk onder alle vloerkleden een antislip te plaatsen. Een antislip beschermt een vloerkleed tegen de warmte van vloerverwarming doordat het kleed niet in direct contact staat met de vloer. Daarnaast houdt een antislip een vloerkleed perfect op z’n plek en blijft het kleed langer mooi.

vloerkleed-en-vloerverwarming

Brink en Campman Marble 29505

Wollen vloerkleden en vloerverwarming

Wol is een natuurlijk product en daarom perfect in combinatie met vloerverwarming. Wol is namelijk temperatuur regulerend. Wel kan een wollen kleed wat meer uitdrogen door warmte en daardoor iets meer gaan pluizen. Je kunt dit voorkomen door de luchtvochtigheid in je woonkamer in de gaten te houden. Zorg dat deze in balans is, zodat je vloerkleed langer mee gaat.

vloerkleed-en-vloerverwarming

Brink en Campman Miller Spring 095108

Advies over een vloerkleed op een vloer met vloerverwarming

Wil je na het lezen toch graag wat meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met je mee over het perfecte vloerkleed voor jouw woonsituatie.

Terug naar blog