Top 5 meest gestelde vragen bij aanschaf vloerkleed Vloerkledenwinkel

Top 5 meest gestelde vragen bij aanschaf vloerkleed

Ben jij op zoek naar een vloerkleed maar twijfel je nog? In dit artikel worden de meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet.

1. Kan ik het vloerkleed eerst zien voordat ik het koop?

Zeker! Dat is geen probleem. Je kunt van dinsdag tot en met zaterdag langskomen in onze showroom in Hilversum om alle vloerkleden te bekijken. Je wordt tijdens dit bezoek geadviseerd door een van onze specialisten. Bij alle vloerkleden die in de showroom in Hilversum op voorraad zijn, kan gebruik gemaakt worden van de unieke zichtservice van Vloerkledenwinkel. Tijdens deze zichtservice komt een van de specialisten bij je thuis met de kleden van jouw voorkeur. De specialist neemt maximaal drie kleden mee die hij bij jouw thuis neerlegt. De specialist neemt ruim de tijd om samen met jou de kleden in jouw interieur te bekijken en wellicht tot een keuze te komen. Indien een keuze maken toch niet lukt, kost het je slechts 40 euro. Behalve de zichtservice kun je ook een staal van een vloerkleed opvragen. Op deze manier kun je alvast een klein stukje van het vloerkleed bekijken.

2. Kan iemand mij adviseren bij de aanschaf van een vloerkleed?

Ja, dat kan. Er zijn elke dag een of meerdere specialisten in de showroom aanwezig die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. De adviseurs kunnen je precies vertellen welke maat je nodig hebt, welke kleden binnen jouw budget vallen en welke kleden geschikt zijn voor je interieur. Ook is een van onze specialisten onderweg voor de zichtservice. Zo krijg je waar dan ook in Nederland advies van de beste vloerkledenexperts. Aan de telefoon, of aan de chat wordt je ook geholpen door een vloerkledenexpert.

3. Welke maat heb ik nodig voor het vloerkleed in mijn woonkamer?

Er zijn een aantal standaardmaten per vloerkleed. Maar gelukkig kan ongeveer 80% van onze collectie ook op maat gemaakt worden waardoor je je niet druk hoeft te maken om de beschikbaarheid van een bepaalde maat. Om de beste maat te bepalen is het belangrijk om te kijken naar de bank. Wil je het vloerkleed onder de bank, voor de bank of wil je juist dat het vloerkleed onder de bank uitsteekt? Op onderstaande afbeelding zie je welke mogelijkheden er allemaal zijn. Voor meer maatadvies kun je ook dit uitgebreide artikel lezen wat vertelt waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste maat.

Maatadvies vloerkleed

4. Hoe houd ik mijn vloerkleed goed schoon?

Het schoonhouden van een vloerkleed is een vraag die veel wordt gesteld. Gelukkig heeft Vloerkledenwinkel een onderhoudsadvies voor elk type vloerkleed. Vloerkleden van wol zijn eenvoudig schoon te houden. Het belangrijkste is om gelijk actie te ondernemen en door middel van het gebruik van een handdoek of stuk keukenpapier op het vloerkleed te deppen. Door middel van deppen zal het grootste gedeelte van de vocht weg zijn. Het resterende deel van de vlek kan vervolgens weggehaald worden door middel van het gebruik van koud water en schoonmaakazijn. Voor een volledig onderhoudsadvies kun je het artikel lezen waarin stap voor stap wordt uitgelegd.

5. Van welk materiaal is mijn kleed gemaakt?

Een kleed kan gemaakt worden van verschillende materialen. Het meest voorkomende materiaal is wol. Er zijn verschillende soorten wol. Een groot deel van onze kleden worden gemaakt van Nieuw-Zeelandse wol. Deze wol is van goede kwaliteit en gaat lang mee. Deze wol is duurzaam en is van goede kwaliteit. Er komen ook niet zoveel vlekken in wollen tapijten omdat wol geen vet en vuil aantrekt. Een ander veel voorkomend materiaal is katoenchenille. Dit is Italiaans garen dat wordt gebruikt voor een groot aantal kleden uit de Louis de Poortere collectie. Chenille is voor 100% gemaakt van katoen. Je kunt op deze pagina alles lezen over de verschillende materialen die Vloerkledenwinkel gebruikt.

Wil je graag nog meer advies ontvangen over een vloerkleed? Neem dan contact met ons op.

Terug naar blog