Perzisch tapijt reinigen Vloerkledenwinkel

Perzisch tapijt reinigen

Wil jij jouw Perzisch tapijt reinigen? Dan adviseren wij jou om deze blog te lezen waarin wij je informeren waar je op moet letten en hoe je het beste een vlek uit je Oosters tapijt kunt verwijderen. Voordat je aan de slag gaat is het goed om te controleren of je een echt Perzisch vloerkleed hebt en van welk materiaal het is gemaakt. Maar hoe herken je een echt Perzisch tapijt? En hoe krijg je die vervelende vlek er uit? Al deze vragen beantwoorden we in deze blog.

Perzisch vloerkleed; zo combineer je het

Heb jij een Perzisch vloerkleed gekocht? Goede keus! Dit type vloerkleed is een kunstwerk op zich. Sprekende kleurencombinaties en weelderige patronen geven het kleed veel karakter. Het is een echte eye-catcher in je interieur. Een Perzisch kleed combineert geweldig goed met een vintage woonstijl, maar ook met een moderne woonstijl. Vloeren van rauwe materialen zoals hout of een beton krijgen nog meer karakter in combinatie met een Oosters kleed.

Wist je dat niet elk tapijt met een Oosterse uitstraling een Perzisch vloerkleed is?

Er zit een groot verschil in. Officieel is de titel Perzisch tapijt alleen voor de kleden die in Iran (voorheen Perzië) met de hand zijn gemaakt. Een kostbaar en tijdrovend proces. Families werken een aantal maanden tot soms enkele jaren aan het knopen van kleed. Het is een bijzondere ambacht die van generatie op generatie wordt doorgeven.

Elk handgeknoopt kleed uit Iran is uniek; er is er maar één van! De naam van het Perzisch kleed is afkomstig van de plaats waar deze is gemaakt, bijvoorbeeld Afshar, Hamadan, Isfahan, Qashqai, Tabriz. Elke regio in Iran heeft zijn eigen patroon en kleurgebruik. Je kunt een echt Perzisch tapijt herkennen aan kleine imperfecties aan de achterzijde, echte knopen in de pol en aan het type materiaal. Een handgeknoopt tapijt uit Iran is gemaakt van wol en/of zijde. Er worden nooit synthetische garen gebruikt. Als je twijfelt of het een echt Perzisch tapijt is kun je altijd contact opnemen met één van onze adviseurs.

Vlek verwijderen uit een Oosters tapijt

Heb jij een vlek onderdekt? Dan is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk behandelt. Hoe eerder, hoe grote de kans dat je de vlek uit het kleed krijgt. We adviseren je onderstaande stappen te volgen:

  • Vlek droogdeppen met droge witte doek
  • Witte doek nat maken met lauw water (eventueel met azijn, water 10 delen/azijn 1 deel)
  • Leg de natte doek op de vlek en plaats er gewicht op
  • Laat de doek de vlek absorberen en wacht tot de doek droog is geworden

Indien de vlek niet is verdwenen na het volgen van bovenstaande stappen adviseren wij de James Starterset. Dit is een onderhoudsset voor kleden waarmee je vlekken zoals schoensmeer, vet, olie, verf, koffie, thee en rode wijn kunt verwijderen.

Perzisch vloerkleed reinigen

Wellicht is je kleed na een aantal jaren niet meer zo schoon als toen je het kocht. Je kunt er dan voor kiezen om het gehele vloerkleed te laten reinigen. Voor het behoud van het kleed adviseren wij om dit door een professional te laten doen. Als jij je kleed echt goed wilt reinigen en de zachtheid en glans wilt behouden kan een expert jou helpen.

Heb je hulp nodig bij het reinigen van je Perzisch vloerkleed?

Als het niet lukt om de vlek uit het kleed te verwijderen a.d.h.v. bovenstaande tips, kom dan langs in één van onze winkels. Onze specialisten kunnen je vertellen wat de beste reinigingsoptie is voor jouw kleed. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of e-mailen.

Telefoon: 035-303 00 09
E-mail: service@vloerkledenwinkel.nl

Terug naar blog