Koffievlek op je vloerkleed Vloerkledenwinkel

Koffievlek op je vloerkleed

Oh nee! Een vlek! Wat nu?! Voor iedereen die net een nieuw vloerkleed heeft gekocht, is het de grootste angst: vlekken. Een snelle reactie is vereist om je prachtige tapijt weer zo goed als nieuw te krijgen. Gelukkig is een koffievlek makkelijk op te lossen in drie stappen.

Stap 1: Deppen met badstof handdoek of keukenpapier

Het belangrijkste is om gelijk nadat de vlek is gemaakt een badstof handdoek of een stuk keukenpapier te pakken en op de vlek te deppen. Let op: nooit wrijven op de vlek, alleen deppen. Als je wrijft, wordt de vlek alleen maar groter en dat willen we niet. Gebruik geen chemische middelen of bleekmiddelen bij het schoonmaken van een koffievlek. Dit kan de kleur van je vloerkleed aantasten waardoor het nooit meer hetzelfde zal zijn.

Stap 2: Koud water en schoonmaakazijn

Zodra je met deppen het grootste vocht weg hebt kunnen halen, is het tijd om koud water en schoonmaakazijn te gebruiken. Let goed op dat het vloerkleed niet té nat wordt en zorg dat niemand op het vloerkleed loopt totdat het helemaal droog is.

Stap 3: Schone, droge doek

Tot slot pak je een schone, droge doek waarmee je op het achtergebleven vocht dept. Als je deze drie stappen keurig hebt gevolgd, is je vloerkleed weer als goed als nieuw! Lukt het ondanks deze stappen toch niet om je kleed volledig schoon te krijgen? Geen paniek! Ook dan kan de vlek er nog uitgaan.

Vlek die er langer zit

Als een vlek al langer in het kleed zit, kun je de koffievlek het beste weghalen met een James starterset. Dit is een pakket waar alle benodigdheden in zitten voor elke vlek. Wij raden ook de James vlekkenwonder en de James vlekkenspray aan voor een grondige behandeling. De productinformatie staat bij de artikelen zodat jij gemakkelijk de vlek kan verwijderen.

Rode wijn en koffie op je vloerkleed

Gaat de vlek er toch niet uit?

Is het toch niet gelukt om de vlek te verwijderen met bovenstaande opties? Kom dan langs bij een van onze winkels. Onze specialisten kunnen je precies vertellen wat de beste reinigingsoptie is voor jouw type kleed. Een bijkomend voordeel is dat vloerkledenwinkel beschikt over een echte, professionele koffiebar. Dus kun je genieten van een heerlijk, nieuw bakje koffie ter compensatie van de omgevallen koffie.

Voor hulp en advies:
Tel: 035-303 00 09
E-mail: service@vloerkledenwinkel.nl

Of kom langs in één van onze winkels!

Terug naar blog