Je vloerkleed schuift? Neem een anti-slip ondertapijt Vloerkledenwinkel

Je vloerkleed schuift? Neem een anti-slip ondertapijt

Een mooi nieuw vloerkleed zorgt voor een fijne en knusse sfeer in je woning. Heb je bijvoorbeeld een echt design kleed gekocht of juist een vintage model? Dan wil je graag dat je nieuwe aanwinst in een goede staat blijft en niet verschuift. Maar hoe zorg je er nu voor dat je vloerkleed goed op z’n plek blijft liggen en niet verschuift zodra je eroverheen loopt? Een anti-slip ondertapijt is daarvoor een erg geschikte oplossing.

Voordelen van een anti-slip tapijt

Waarom is zo’n anti-slip ondertapijt handig? We zetten de voordelen even voor je op een rijtje:
 • Het anti-slip ondertapijt verlengt de levensduur van je vloerkleed, want een ondertapijt houdt de vezels van je vloerkleed dichter bij elkaar. Hierdoor behoudt het vloerkleed langer zijn vorm.
 • Een ondertapijt heeft een goede anti-slip werking vanwege zijn materiaal dat licht kleeft aan je vloer.
 • Voegt extra veerkracht toe aan je vloerkleed, waardoor het zachter aanvoelt om overheen te lopen.
 • Creëert nog meer geluidsdemping in je ruimte.
 • Voorkomt bij dunne vloerkleden dat er bobbels inkomen, doordat de vloerkleden netjes glad en recht blijven.
 • De anti-slip laag geef niet af op je vloer.
 • Het anti-slip ondertapijt is wasbaar tot dertig graden in de wasmachine.

Anti-slip ondertapijt voor diverse vloeren

Een ondertapijt is geschikt voor verschillende soorten vloeren. Onze ondertapijten kan je leggen op houten vloeren, natuursteen, tapijt, plavuizen, marmer, parketvloeren en gietvloeren. Ook zit er geen tatiene in het anti-slip ondertapijt wat fijn is, want dit materiaal kan een gietvloer aantasten. Wanneer je vloerverwarming hebt, kun je ook gerust zo’n anti-slip tapijt neerleggen, want deze heeft geen invloed op de warmte die hierdoor naar boven komt.

antislip-ondertapijt-vloeren-geschikt

Het ondertapijt is geschikt voor diverse vloeren

Materiaal en maten

Het anti-slip ondertapijt is gemaakt van 100% synthetisch polyester vlies met acryl impregnatie zonder weekmakers en andere schadelijke stoffen.
De twee anti-slip ondertapijten zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten. Ook kan je een ondertapijt met een schaar op maat knippen, zodat die perfect aansluit op jouw vloerkleed. Je hebt de keuze uit de volgende maten:

 • 140 x 200
 • 170 x 240
 • 200 x 300
 • 250 x 350

Een anti-slip ondertapijt op maat knippen

Hoe kies je de juiste maat voor je anti-slip ondertapijt? Een veelvoorkomende vraag als je nadenkt over de aanschaf. Een ondertapijt hoeft niet precies dezelfde maat te hebben als je vloerkleed. Natuurlijk moet het ondertapijt niet groter zijn dan je vloerkleed, maar het mag wel 5-10 centimeter kleiner zijn. Dit heeft geen effect op zijn werking, want in het midden heeft je vloerkleed genoeg grip op het ondertapijt en blijft zo goed op zijn plek liggen.

Heb je verder nog vragen?
Je kunt onze klantenservice bereiken op 035-303 00 09 of stuur een mail naar service@vloerkledenwinkel.nl. Daarnaast ben je natuurlijk altijd welkom in onze winkels!

Terug naar blog