Maatadvies van de shopmanager Vloerkledenwinkel

Maatadvies van de shopmanager

Wat is de juiste maat voor je vloerkleed? Dat kan soms moeilijker zijn dan gedacht. Gelukkig kan 75 tot 80% van de collectie van Vloerkledenwinkel op maat worden gemaakt. Maar welke maat moet je nou kiezen bij welk kleed? Shopmanager van Vloerkledenwinkel Marco Groen vertelt waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste maat.

Kleed als schilderij

“Op het moment dat je een kleed kiest met een tekening of patroon is het soms mooier om het kleed los van de bank te leggen. Hierdoor blijft het hele kleed zichtbaar en fungeert de vloer als een soort lijst van het schilderij. Op het moment dat je een kleed met een print of patroon onder de bank legt, is het vaak zonde van het kleed. Het kan natuurlijk wel. Dit hangt af van in hoeverre je het zelf storend vindt dat een deel van de tekening niet te zien is.”

Effen of gemêleerde kleden

“Als je een kleed pakt wat meer effen of gemêleerd is, zoals bijvoorbeeld de Wool Weave, wordt je woonkamer meer één geheel. In plaats van een losse stoel, een losse bank en een los kleed heb je echt een mooie zithoek. Bij een effen kleed is het vaak mooier om een grotere maat te nemen dan de standaardmaat.”

Home Collection vloerkleed

Afhankelijk van de bank

“Je kiest een kleed afhankelijk van de plek van de bank. Als de bank tegen de muur aan staat en je hebt een groot kleed, zoals de Wool Weave, leg je het kleed meestal 20 tot 30 centimeter onder de bank. Je laat het kleed dan aan beide kanten van de bank een stuk uitsteken. Als je een groot kleed wilt en je bank staat in de ruimte trek je het vloerkleed onder de bank en stoelen door en laat je hem aan de achterkant uitsteken.”

Hierdoor creëer je één groot eiland waar je hele zithoek opstaat. Het hangt er helemaal vanaf hoe groot je kamer is.

“Indien je een hoekbank hebt, beveel ik aan het kleed onder de bank te laten lopen. Als je in de hoek van de bank zit, kijk je één kant op. Aan die kant moet het kleed uitsteken. Aan de buitenkant van de hoeken steekt het kleed uit Hoe ver het kleed uitsteekt is afhankelijk van de grootte en de vorm van je kamer. ”

Vorm kamer

“Ik vind het mooi wanneer je een langwerpig kleed aanschaft als je ook een langwerpige kamer hebt. Wanneer je een vierkante kamer hebt is het mooi om een vierkant kleed te kopen. Soms is het ook leuk om een rond kleed te kopen. In dit geval moet je de ronding een klein stukje onder de bank laten lopen.”

Beschikbare maten

“De standaardmaten die we hebben zijn 140 x 200, dan 160 x 230 of 170 x 240. Deze drie maten zijn wanneer je het kleed voor de bank wilt neerleggen. Soms ligt het kleed net tegen de bank dat ligt aan de grootte van je kamer. Daarna heb je 200 x 300. Deze maat gaat vaak al een stukje onder de bank. 250 x 350 is voor een aantal merken een standaardmaat. Deze maat gaat wel helemaal onder de bank. Daarnaast kunnen er heel veel kleden op maat gemaakt worden zodat je zelf precies kunt meten hoe ver het kleed moet komen.”

Gekke maten

“Soms is het ook leuk om een gekke maat te kopen. Als je bijvoorbeeld een eetkamer en een woonkamer hebt, is het leuk om een langwerpig kleed te kopen. Dit vloerkleed kun je vervolgens van je woonkamer aan een stuk door laten lopen naar je eetkamer. Dat maakt je kamer net iets anders dan anders. ”

Nog vragen over dit maatadvies? Neem contact met ons op.

Terug naar blog