Je wollen vloerkleed reinigen Vloerkledenwinkel

Je wollen vloerkleed reinigen

Een wollen vloerkleed blijft favoriet in het interieur! Het is een fijne sfeermaker en geeft je warme voeten, maar je wil er natuurlijk lang van kunnen genieten. Ongemerkt kan zo’n wollen vloerkleed toch vies worden. Door er over te lopen, erbij in de buurt te eten en andere viezigheidjes. Hoe kun je zelf het beste je wollen vloerkleed onderhouden of schoonmaken? Of kun je je wollen tapijt beter laten reinigen? We helpen je graag op weg!

Je wollen kleed schoonmaken met de stofzuiger

Uiteraard is het belangrijk om je wollen vloerkleed regelmatig te stofzuigen. We adviseren je ongeveer twee keer per week stof te zuigen. Gebruik hierbij wel de juiste stofzuigermond of zuig met de telescoopbuis. Trek de borstelharen in en neem je tijd. Door rustig over het vloerkleed te bewegen, zuig je het meeste vuil uit je vloerkleed. Regelmatig stofzuigen voorkomt dat je etensresten verder in het wollen kleed loopt. Zo blijft je wollen vloerkleed langer mooi!

Je wollen vloerkleed reinigen met natuurazijn

We gaan er niet vanuit, maar het kan zijn dat je iets over je wollen vloerkleed morst. Mocht dit zo zijn, dan kun je de vlek het beste behandelen met natuurazijn en water. Volg hiervoor de volgende stappen:

• Stap 1: Vlek droogdeppen met droge witte doek
• Stap 2: Witte doek nat maken met water (10 delen) en azijn (1 deel)
• Stap 3: Leg de natte doek op de vlek en plaats er gewicht op
• Stap 4: Wacht tot de doek droog is geworden

Een wollen kleed is vuilafstotend en vocht opnemend. Hierdoor trekken de kleurstoffen in de droge witte doek en het vocht in het wollen vloerkleed. Als het goed is, is de vlek er op deze manier zo uit.

Je wollen tapijt schoonmaken met James vlekverwijderaar

Is je vlek er na de behandeling met natuurazijn niet uit? Dan hebben we ook een starterset van James vlekverwijderaar voor je beschikbaar. Dit is een eerste hulp qua onderhoud en reinigen van vlekken. In deze starterset vind je, naast een vlekkenwijzer, een klein formaat van de volgende producten:

• James Vlekkenspray 50ml

James Vlekkenspray is geschikt voor wollen kleden. Verwijdert eenvoudig vlekken zoals schoensmeer, vet, olie, verf, lijmresten, kauwgom en teer. James Vlekkenspray moet worden toegepast met een witte badstof handdoek.

• James Vlekkenwonder 100ml

James Vlekkenwonder is geschikt voor wollen vloerkleden. Verwijdert vlekken zoals rode wijn, koffie, thee, fruit en bloed, maar ook oude vlekken. James Vlekkenwonder moet worden toegepast met een witte badstof handdoek.

• James Water 100ml

James Water is een onderhoudsmiddel voor de periodieke reiniging van uw tapijt, karpet en meubelstof. Het is geschikt voor een wollen tapijt.

Je wollen kleed reinigen met stoom

Je kunt je wollen vloerkleed laten reinigen met stoom. We adviseren je dit pas te doen nadat je het kleed vijf jaar in gebruik hebt. Mocht je het willen laten stomen, regel dit dan via Vloerkledenwinkel. Wij werken hiervoor namelijk met een partner.

Heb je hulp nodig bij het reinigen van je wollen vloerkleed?

Is het toch niet gelukt om de vlek te verwijderen met bovenstaande opties? Kom dan langs bij één van onze winkels. Onze specialisten kunnen je precies vertellen wat de beste reinigingsoptie is voor jouw wollen kleed. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Telefoon: 035-303 00 09
E-mail: service@vloerkledenwinkel.nl
Terug naar blog