Het juiste vloerkleed voor op kantoor Vloerkledenwinkel

Het juiste vloerkleed voor op kantoor

Niet alleen thuis, maar ook op kantoor is de juiste sfeer creëren belangrijk. Waar voorheen een kantoor met name functioneel ingericht was, zie je nu steeds meer een huiskamersfeer voorbijkomen. Een vloerkleed kan hierin natuurlijk niet ontbreken, maar wat is nu het juiste kleed voor op kantoor? Dit hangt nauw samen met waar het kleed komt te liggen.

Kies een kwalitatief vloerkleed voor op kantoor

Allereerst is de kwaliteit van een kleed voor op kantoor heel belangrijk. Er wordt toch anders mee omgegaan dan thuis. Iedereen loopt er namelijk gewoon met zijn of haar schoenen overheen. Kies daarom voor een kwalitatief kleed. Het beste is natuurlijk een handgeknoopt wollen vloerkleed. Deze blijven mooi, ook bij intensief gebruik. En, niet onbelangrijk, verbeteren de akoestiek.

Ga voor een gedetailleerd patroon

Waar je thuis misschien kiest voor een rustiger kleed, is een kleed met een gedetailleerd patroon juist ideaal voor op kantoor. Door de veelvuldigheid aan kleur vallen vlekken niet of nauwelijks op. Zo kan ook je collega met z’n ‘vieze’ sneakers ook met een gerust hart over het kleed lopen.

Pas de poolhoogte van het vloerkleed aan op gebruik

Kiezen voor de juiste hoogte van de pool, hangt samen met waar het vloerkleed komt te liggen. Voor onder een bureau kies je een vlak kleed, zoals bijvoorbeeld Jackie And The Fish, Desso of Louis de Poortere. Bij zo’n kleed rolt je bureaustoel met wieltjes er namelijk met gemak overheen. Wanneer je een kleed onder de lunchtafel wilt leggen, kun je kiezen voor een vlak kleed of een kleed met een lage pool zoals een handgeknoopt kleed van wol. Wol is van nature vettig, dus vlekken blijven op het kleed liggen. Daarnaast kun je zo’n kleed eenvoudig stofzuigen. Wel zo handig met eventuele kruimels. Voor een relaxt zithoekje met bijvoorbeeld twee fauteuils, kun je kiezen voor een hogere pool. Een fauteuil hoef je niet heen en weer te schuiven en een vloerkleed met een hogere pool geeft net even die gezellige twist aan zo’n zithoek op kantoor!

Wissel rechte lijnen af met rond

Om die huiselijke sfeer te krijgen op kantoor, is het is fijn om rechte lijnen af te wisselen met ronde vormen. Hiervoor kun je uitgaan van een aantal richtlijnen voor de vormen van vloerkleden:

  • Een rechthoekig kleed onder een rechthoekig bureau
  • Een rechthoekig kleed onder een rechthoekige lunchtafel
  • Een rond kleed onder een ronde lunchtafel
  • Een rond kleed bij een zithoek met fauteuils 

kantoor-vloerkleed-vloerkledenwinkel

Dit laagpolige vloerkleed van MOMO Rugs heeft een stoere look en is zeer geschikt voor iedere kantoorruimte.

Terug naar blog