Het juiste vloerkleed voor onder je bed Vloerkledenwinkel

Het juiste vloerkleed voor onder je bed

Een vloerkleed is niet alleen fijn voor in de woonkamer, maar juist ook in de slaapkamer. Wanneer je in de ochtend uit je bed stapt, verwen je je voeten door op een warm en zacht vloerkleed te stappen. Maar wat zijn nu precies de richtlijnen voor het juiste vloerkleed voor in je slaapkamer? We helpen je graag op weg!

Het materiaal van een vloerkleed voor onder je bed

Wanneer je kiest voor een vloerkleed voor in je slaapkamer, heb je keuze uit ontzettend veel materialen. Over het algemeen is ieder materiaal geschikt voor in de slaapkamer. Of je nu kiest voor wol, katoen, polyester of zijde. Ook qua poolhoogte kun je alle kanten op. Over het algemeen is een hoogpolig vloerkleed ideaal qua uitstraling. Het geeft een zachte sfeer door het hoge knuffelgehalte van het kleed.

Laagpolig vloerkleed MOMO Rugs Plain Dust Ivory

De kleur van een vloerkleed voor onder je bed

De kleur van een vloerkleed is ontzettend bepalend voor de sfeer. Vloerkledenwinkel heeft een ruim aanbod aan vloerkleden in verschillende kleuren, patronen en dessins. Over het algemeen is het fijn wanneer een slaapkamer rust uitstraalt. Een vloerkleed in een rustgevende aardetint of de kleur blauw of groen is daarvoor ideaal. Is je slaapkamer zelf heel rustig, dan kun je kiezen voor een kleed met een dessin. Ook hiervoor geldt, een dessin in zachte kleuren is goed voor de nachtrust.

Brink & Campman Yeti Grey 51004

De vorm van een vloerkleed voor onder je bed

Een vloerkleed voor in de slaapkamer kan verschillende vormen hebben. Of je nu kiest voor een rechthoekige variant, een vierkant kleed of juist een organisch of rond tapijt. Het verschilt alleen wel waar je het vloerkleed in de kamer neerlegt. Je kunt een vloerkleed deels onder je bed leggen, maar ook volledig los in de ruimte. Dit hangt af van de ruimte in de slaapkamer. Heb je een fauteuil staan in de kamer? Dan kun je er ook voor kiezen daar een kleed onder te leggen door er echt een zithoekje van te maken. In dit geval is een klein rond kleed ideaal.

Vloerkleed Brink & Campman Miller Fall 095105

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs en stylisten staan voor je klaar om te helpen bij de keuze van het juist vloerkleed.

Terug naar blog