Het juiste vloerkleed voor bij een hoekbank Vloerkledenwinkel

Het juiste vloerkleed voor bij een hoekbank

Je hebt een prachtige hoekbank in je woonkamer staan, en wilt daar een mooi vloerkleed bij kopen om het geheel nèt even wat gezelliger te maken. Waar let je dan op? Wat voor een vloerkleed staat mooi bij een hoekbank? We helpen je graag op weg!

De kracht van een vloerkleed bij een hoekbank

Een vloerkleed maakt het zitgedeelte in de woonkamer gezellig. Daarnaast verbindt het de losse meubels, zoals de hoekbank, de salontafel en een eventuele fauteuil met elkaar. Het mooie van een vloerkleed is dat het structuur toevoegt. Door ervoor te zorgen dat je vloerkleed een andere structuur heeft dan de bank, voeg je contrast en dynamiek toe aan je interieur. Dat is de kracht van een vloerkleed. 

rond-vloerkleed-bij-hoekbank

Louis de Poortere Trammel Structures 9248 Roman Gold

Wat is de juiste afmeting van een vloerkleed voor bij een hoekbank?

Je kunt bij een hoekbank kiezen voor diverse stijlen kleden, het is maar nèt waar je van houdt. Vloerkledenwinkel heeft diverse stijlen kleden; laagpolig, hoogpolig, effen, gemêleerd of met een patroon. Over het algemeen is het ’t mooist wanneer je het vloerkleed net onder de bank legt, aan beide binnenkanten van de bank. Het vloerkleed mag aan de zijkant iets uitsteken, zo’n 25 cm. Het exacte formaat hangt verder natuurlijk af van het formaat van je bank. Maar wanneer je kiest voor een patroon, dan kun je overwegen het vloerkleed voor de bank te leggen. Het is hierin waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Over het algemeen is een rechthoekig of vierkant kleed het mooist bij een hoekbank. 

vloerkleed-bij-hoekbank

Easy Living Niki Rug Kaya KY14

De kleur van een vloerkleed bij een hoekbank

Bij het kopen van een vloerkleed, wil je natuurlijk dat de kleur matched bij je hoekbank. De keuze van de kleur van je vloerkleed hangt daarbij af van de kleur van je bank. Het opzoeken van een contrast kan heel mooi zijn. Maar wanneer je houdt van rust en een lichte bank hebt, dan kun je ook kiezen voor een licht kleed. Weet wel dat een licht kleed een ruimte ruimtelijker laat voelen. Een donker kleed doet juist het tegenovergestelde. Ligt je woonkamer bijvoorbeeld op het noorden waar weinig daglicht komt, kies dan juist voor een licht kleed. Zo laat je de ruimte groter voelen! 

vloerkleed-bij-hoekbank

 De Munk Carpets Napoli 06

Wij helpen je graag het juiste kleed voor bij je hoekbank kiezen

Je kunt bij ons altijd stalen van vloerkleden opvragen. Dit is gratis en vrijblijvend en geeft je de mogelijkheid de combinatie van het vloerkleed en je hoekbank thuis te zien. Mocht je liever naar de winkel willen komen, dan kan dat natuurlijk ook! We raden je aan een staal of kussen van de hoekbank mee te nemen en een paar goede foto’s. Zo kunnen onze adviseurs goed met je meekijken.

Heb je een aantal vloerkleden gezien die je mooi vindt, maar kun je niet kiezen? Geen probleem! Vloerkledenwinkel biedt een gratis en vrijblijvende Zichtservice aan. Hiermee komen de kleden bij je thuis laten zien. Dan kun je pas echt goed beoordelen welk vloerkleed het beste voor jou en je hoekbank is.

Terug naar blog