Trendy vloerkleden Vloerkledenwinkel

Trendy vloerkleden

Vloerkleden zijn niet langer slechts functionele vloerbedekking. Ze hebben zich ontwikkeld tot modieuze en decoratieve accenten in moderne interieurs. Als jij op zoek bent naar een mooi vloerkleed met een warme uitstraling dan ben je hier aan het juiste adres. Dit artikel zal je door de nieuwste trends en modieuze vloerkleden leiden en je inspiratie geven om je huis te verfraaien.

1. Natuurlijke en Duurzame Materialen

Een opvallende trend in trendy vloerkleden is het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen. Denk aan jute, bamboe, sisal en wol. Deze kleden passen perfect bij een milieuvriendelijke levensstijl en voegen een rustieke charme toe aan je ruimte. Natuurlijke materialen zijn niet alleen stijlvol, maar ze dragen ook bij aan een gezondere binnenluchtkwaliteit en gaan vaak lang mee, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor je interieur.

Trendy-vloerkleden-zacht

2. Zachte Pastelkleuren en Neutrale Tinten

Pastelkleuren en neutrale tinten zijn in opkomst als populaire keuzes voor vloerkleden. Zachte tinten zoals blush roze, zachtblauw en muntgroen voegen een vleugje sereniteit toe aan elke kamer. Neutrale kleuren zoals beige, grijs en taupe blijven ook geliefd vanwege hun tijdloze elegantie. Deze kleuren vormen een ideale achtergrond voor andere decoratieve elementen in je huis en bieden een kalme en ontspannen sfeer. Ook zorgen deze kleuren ervoor dat de huiskamer één geheel wordt en geeft een warme uitstraling.

3. Geometrische Patronen en Abstracte Kunst

Meestal kopen mensen een rechthoekig vloerkleed. Tegenwoordig kopen ze ook vaak ronde vloerkleden. Maar wat dacht je van een totaal ander aanzicht met een modern tapijt? Vloerkleden met geometrische patronen en abstracte kunstzinnige ontwerpen zijn een hot topic. Ze brengen een eigentijdse uitstraling in je interieur en vormen een gewaagd decoratief statement. Of je nu kiest voor strakke lijnen of speelse vormen, deze kleden trekken zeker de aandacht. Geometrische patronen zijn veelzijdig en kunnen zowel in modern-minimalistische interieurs als in eclectische ruimtes worden toegepast. Vloerkleed voor kinderkamer nodig? Een abstract vloerkleed is geweldig toevoeging voor een kinderkamer!

Trendy-vloerkleden-rond

4. Vintage en Oosterse Invloeden

Vintage vloerkleden en vloerkleden met Oosterse ontwerpen blijven hun status als tijdloze klassiekers behouden. Ze voegen een vleugje geschiedenis en exotische flair toe aan je huis. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat bij je stijl past. Deze kleden brengen een vleugje warmte en verfijning in je inrichting en passen zowel in traditionele als eigentijdse omgevingen.

5. Laagpolig en Hoogpolig: Een Mix van Texturen

Een leuke trend is het combineren van laagpolige en hoogpolige vloerkleden in dezelfde ruimte. Dit zorgt voor een boeiende textuurcontrast en geeft je interieur een speelse uitstraling. Denk aan een hoogpolig kleed onder de salontafel en een laagpolig kleed onder de eettafel. Deze combinatie van texturen maakt je interieur interessanter en zorgt voor een gevoel van diepte in de ruimte.

6. Grote, Opvallende Vloerkleden

Als je durft op te vallen, overweeg dan een groot, opvallend vloerkleed. Deze kleden creëren een centraal punt in de kamer en trekken meteen de aandacht. Kies een kleed met gedurfde patronen, felle kleuren of interessante vormen voor een onvergetelijk effect. Grote kleden werken goed in ruime woonkamers en open ruimtes waar ze een gevoel van luxe en grandeur toevoegen. Ben jij opzoek naar vloerkleden met grote afmetingen of juist hele nauwkeurige afmetingen? Bij Vloerkledenwinkel in Hilversum hebben wij op maat gemaakte vloerkleden. Wil jij een vloerkleed op maat laten maken, komt dan gerust langs en dan bespreken we de mogelijkheden voor een passend karpet.

Trendy-vloerkleden-poolhoogte

Conclusie

Trendy vloerkleden bieden eindeloze mogelijkheden om je interieur te verfraaien. Of je nu houdt van natuurlijke materialen, opvallende patronen of serene kleuren, er is een modern tapijt voor elke smaak. Vergeet niet dat je persoonlijke voorkeur en de stijl van je ruimte de uiteindelijke keuze zullen bepalen. Dus, experimenteer en laat je creativiteit de vrije loop bij het kiezen van het perfecte trendy vloerkleed voor jouw huis. Het juiste kleed kan je interieur naar een hoger niveau tillen en je huis een persoonlijke touch geven. Bekijk de vele mogelijkheden nu snel in onze showroom in Hilversum. Wij hebben een grote collectie vloerkleden en er is voor ieder wat wils. 

Terug naar blog