Top 10 wollen vloerkleden Vloerkledenwinkel

Top 10 wollen vloerkleden

Als het gaat om het creëren van een gezellige en uitnodigende sfeer in huis, zijn vloerkleden een onmisbaar element. En als het gaat om kwaliteit, comfort en duurzaamheid, zijn wollen vloerkleden de koning van het vloerdecor. Met hun natuurlijke schoonheid en talloze voordelen zijn wollen vloerkleden een tijdloze keuze voor elk huis.

Top 10 wollen vloerkleden

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van wollen vloerkleden. Het kiezen van het perfecte vloerkleed is lastig. Vandaar dat wij een top 10 wollen vloerkleden hebben samengesteld!

1. MOMO Rugs Bellano

MOMO Rugs Bellano is een tijdloze vloerkleden collectie. De lichtbeige tint van de basis is aangevuld met bruine accenten. Maar ook een grijs vloerkleed is mogelijk. Door het subtiele ontwerp zijn de opties met dit kleed eindeloos. Plaats de MOMO Rugs Bellano bijvoorbeeld in een Scandinavisch interieur of landelijk interieur. Het knuffelgehalte van dit kleed is hoog, aangezien het kleed van 100% wol gemaakt is. Dit kleed geeft een natuurlijke barrière en heeft een isolerende werking.

2. MOMO Rugs Sirmione

MOMO Rugs Sirmione betovert ieder interieur. Extra bijzonder aan het vloerkleed is de structuur, die bestaat uit kleine bolletjes. Door het kleurenpalet krijgt het vloerkleed een speelse uitstraling. De MOMO Rugs Sirmione is verkrijgbaar in zeven standaardmaten: van 60x90 centimeter tot zelfs 250x350 centimeter. Zit jouw gewenste formaat hier niet tussen? Dan is er de mogelijkheid voor maatwerk.

3. MOMO Rugs Perledo

De Perledo is een van de dunste varianten van de natural weaves collectie van MOMO Rugs. Wil jij een natuurlijke uitstraling maar geen dik kleed. Kies dan voor de Perledo. Dit kleed is bijvoorbeeld ideaal voor onder de eettafel. Als er een vlek in het kleed komt zal deze gemakkelijk te verwijderen zijn. Dit kleed is ook weer in iedere maat verkrijgbaar. Vloerkleden van wol zijn vaak te dik voor onder de eettafel maar met de Perledo heb je daar geen last van. Mocht je nog een dunner kleed zoeken, dan is de Carlotta wat voor jou!

4. MOMO Rugs Wool cloud

MOMO Rugs Wool Cloud schittert in eenvoud. De gebroken witte basis bevat accenten van bruin, donkergrijs en taupe. De basis van het vloerkleed is gemêleerd. Dit kleed is ook standaard in het rond verkrijgbaar. Niet alleen fijn voor het oog, maar ook heerlijk onder de voeten. MOMO Rugs Wool Cloud is handgeweven van wol. Wol staat bekend om zijn zachtheid en comfort. Dit kleed is zomers lekker en s'winters heerlijk!

5. MOMO Rugs Panorama

De MOMO Rugs Panorama een prachtig collectie waarmee je de natuur direct bij je naar binnen haalt. De rustige overgangen van de verschillende tinten maken dat dit kleed een ideale aanvulling is voor veel interieurs. Het kleed is kleurrijk en tegelijkertijd in balans. Het vloerkleed is gemaakt van wol, wat lekker dik en zacht aanvoelt.

6. Brink & Campman atelier

Dit moderne vloerkleed van Brink en Campman geeft uw interieur een frisse en natuurlijke uitstraling. Dit eigentijdse, handgeweven tapijt is gemaakt van 100% nieuw wol en heeft franjes aan de uiteindes. Dit geeft het vloerkleed net die speelse uitstraling.

7. Brink & Campman Grain

Een laagpolig vloerkleed van Brink en Campman is de Grain. Dit is een prachtig vloerkleed die een echte eye-catcher is in ieder interieur. Het vloerkleed van wol is geweven voor een natuurlijke uitstraling. Door de mooie neutrale kleurcombinatie is het kleed makkelijk in elke woonruimte te plaatsen. Het kleed is in vier verschillende maten beschikbaar. Ook is dit kleed als maatwerk verkrijgbaar, zo kan je dus een groot vloerkleed laten maken.

8. Monasch

Monasch is een merk dat vooral laagpolige vloerkleden maakt. Het zijn echte eye-catchers is in elk interieur. De vloerkleden zijn getuft en gemaakt van wol. Door de mooie pasteltinten in combinatie met de opvallende gekleurde rand, zijn de kleden echt een lust voor het oog.

9. MOMO Rugs Wool point

De Wool point van MOMO Rugs valt onder de natural weaves collectie. Het zijn verschillende soorten vloerkleden die allemaal gemaakt zijn van het natuurlijke materiaal wol. De Wool point is een modern vloerkleed met een zwarte kettingdraden en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Met deze vloerkleden breng je warmte in huis en je kan ze in alle maten krijgen.

10. Brink & Campman Dots

Het hoogpolige vloerkleed van Brink en Campman, de Dots bestaat uit een collectie van tien kleden. De kleden zijn allemaal uniek. De garens worden op een manier gespind dat iedere draad anders is en gezamenlijk een uniek beeld vormen. Bij deze vloerkleden vallen vooral de mooie kleuren erg op. Dit geeft het kleed een erg frisse look. En daarbij heet een hoogpolig vloerkleed een enorme isolerende werking. Dit vloerkleed van wol is in Nederland geweven en van hoogwaardig Nieuw-Zeelandse scheerwol gemaakt. Door het gebruik van natuurlijk materiaal zal het vloerkleed zelf reinigend zijn en lang mooi blijven.

Natuurlijke warmte en isolatie

Wollen tapijten isoleren uitstekend. Hun natuurlijke vezels houden de warmte binnen en de kou buiten. In de winter bieden wollen tapijten een warm en comfortabel oppervlak. Ze verbeteren ook de vloerisolatie, waardoor de energiekosten kunnen dalen. Een isolerende werking terwijl je geniet van een prachtig kleed, wie wilt dat nou niet?

Duurzaamheid en veerkracht

Vloerkleden van wol zijn zeer duurzaam. Door hun natuurlijke veerkracht zijn ze bestand tegen slijtage en vervlakking. Zelfs in druk belopen ruimtes kunnen wollen tapijten lang meegaan. Wolvezels zijn van nature elastisch, waardoor het tapijt na verloop van tijd zijn oorspronkelijke vorm behoudt. Dit betekent dat een wollen tapijt jarenlang mooi kan blijven.

Vlekbestendigheid en gemakkelijk onderhoud

Wollen tapijten zijn van nature vlekbestendig door de beschermende buitenlaag van hun vezels. Vlekken kunnen gemakkelijk worden weggeveegd voordat ze blijvende schade veroorzaken. Wol trekt ook minder stof aan, waardoor het geschikt is voor mensen met allergieën. Regelmatig stofzuigen en af en toe een professionele schoonmaakbeurt is voldoende om het tapijt in topconditie te houden.

Geluidsabsorptie en akoestiek

Wollen tapijten hebben geluidsabsorberende eigenschappen die een ruimte stiller en comfortabeler maken door echo's te verminderen en het geluid van voetstappen te dempen. Dit is vooral nuttig in kamers met harde vloeren zoals tegels of hout, waar het geluid de neiging heeft te weerkaatsen.

Natuurlijke luchtreiniging

Wol heeft ook het unieke vermogen om de lucht te zuiveren. Het kan allergenen, stofdeeltjes en andere verontreinigende stoffen uit de lucht opvangen en vasthouden, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Dit maakt wollen vloerkleden een gezonde keuze voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën.

Mooiste wollen vloerkleden

Wollen tapijten zijn mooi en heilzaam voor elk huis. Ze bieden natuurlijke warmte, duurzaamheid, vlekbestendigheid, geluidsabsorptie en luchtzuiverende eigenschappen. Ze bieden een combinatie van comfort en functionaliteit. Een wollen tapijt is een tijdloze en verstandige investering voor uw interieur. Het zal uw huis verfraaien en luxe en gezelligheid toevoegen aan uw dagelijks leven.

Terug naar blog