Top 10 organische vloerkleden Vloerkledenwinkel

Top 10 organische vloerkleden

Of je nu de voorkeur geeft aan de warmte van natuurlijke vezels, de duurzaamheid van organische materialen, de gezondheidsvoordelen of de prachtige organische vormen, organische vloerkleden bieden een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Dus waar wacht je nog op? Laat de natuurlijke pracht in je huis binnenkomen met een organisch vloerkleed en voeg een vleugje magie toe aan elke kamer. Het is tijd om te genieten van de natuurlijke schoonheid onder je voeten! Vandaar hier onze top 10 organische vloerkleden.

1. Brink & Campan Miller Spring

De Miller Spring 095108 is een ovaal kleed uit de nieuwe collectie 2022 van Brink en Campman. Dit kleed is een echte parel uit de collectie. De abstracte vormen, lijnen en kleuren maken dit tapijt tot een bijzonder geheel. Dit kleed is geïnspireerd door de herfst en lente en dat zie je terug in de kleuren groen, grijs, beige en bruin.

2. Brink & Campman Miller Fall

Het ronde vloerkleed Miller Fall 095105 is een kleed met een uniek ontwerp van Brink en Campman. De bijzondere kleurencombinatie bruin, blauw en grijs worden op een dynamische wijze samengesmolten tot een iconisch ontwerp. De ovale vorm van dit kleed heeft een bijzondere uitstraling.

3. Naturais Stoneshape Dark Olive

Het wollen vloerkleed MOMO Rugs Naturais Stoneshape Dark Olive is een kleed voor iemand die houdt van nét even anders. De organische vorm laat menig lijn in het interieur doorbreken. Daarbij zorgt het verschil in poolhoogte voor een speels effect.

4. Orla Kiely Flower Sunshine

De Orla Kiely Flower Sunshine 061306 is een laagpolig vloerkleed uit de nieuwe collectie van Orla Kiely. Het is een rond vloerkleed in de vorm van een zonnebloem in de kleuren geel en zwart. Het tapijt is volledig gemaakt van wol en is handgetuft in India.

5. Habitat Aura Ochre

Het buitenkleed Brink en Campman Habitat Aura Ochre Outdoor 477306 bestaat uit een bijzondere kleurencombinatie. Mosterdgeel, grijs, donkerblauw en oranje worden op een abstracte wijze samengesmolten tot een uniek ontwerp.

6. Naturais Melting

De MOMO Rugs Naturais Melting is een uniek wollen vloerkleed uit de nieuwe collectie van MOMO Rugs en is leverbaar op maat. Organische vormen zijn op dit moment ontzettend trendy en geven jouw woonruimte een speciale look. De aardetinten bruin en groen geven een warm effect en doen je denken aan de natuur. Het zachte materiaal dat Naturais gebruikt is uitzonderlijk, een natuurlijk materiaal met isolerende werking, en dan ook nog eens zo zacht. Dit tapijt is absoluut een eyecatcher met een luxe uitstraling in jouw interieur. Wil jij een groot vloerkleed? Een Naturais is in elke maat verkrijgbaar!

7. Ted Baker Jardin Pink

Het vloerkleed Ted Baker Jardin Pink 160902 is een prachtig vloerkleed die een echte eye-catcher is in elk interieur. Het opvallende design en de combinatie van kleuren zorgt ervoor dat het kleed in het middelpunt staat van jouw woonruimte. Het kleed is getuft van viscose en wol. Door de mooie kleurcombinatie en strakke lijnen krijgt je huis een hele metamorfose.

8. Ted Baker Masquerade Round Blue

Het ronde vloerkleed Ted Baker Masquerade Round Blue 160008 is een mooi vloerkleed die een echte eye-catcher is in elk interieur. Het ronde vloerkleed is getuft en gemaakt van viscose en wol. Het kleed is door het prachtige design en kleurcombinatie echt een lust voor het oog.

9. Circle in the sand

Dit vloerkleed is een opvallende verschijning door het prachtige verloop van kleuren en de niet alledaagse vorm. Zoek jij een prachtig modern vloerkleed? Dan ben jij bij designer Elvire aan het goede adres. De uitstekende cirkels zorgen voor een speels effect, waarbij de cirkels zijn afgewerkt met een rand luxe glanzende garen. Het kleed vormt een mooi organisch geheel en is een echte eyecatcher. Bekijk nu alle moderne vloerkleden van Elvire bij de Designer collectie van MOMO Rugs

10. Orla Kiely optical flower dandelion

De Orla Kiely Optical Flower Dandelion 061206 is een vloerkleed uit de nieuwe collectie van Orla Kiely. Dit kleed is gemaakt van wol, wat zorgt voor een heerlijke warme uitstraling. En het is natuurlijk lekker zacht. Deze loper heeft een unieke kleurencombinatie van verschillende tinten geel en bruin. De kleuren lopen van licht aan de buitenkant naar donker in het midden.

Betoverende Organische Vormen

Naast het gebruik van natuurlijke materialen, kunnen organische vloerkleden ook worden gevonden in prachtige organische vormen die de verbeelding prikkelen. Deze tapijten zijn niet beperkt tot de traditionele rechthoekige vormen. Je kunt kiezen uit ronde vloerkleden, ovaal of zelfs abstracte organische vormen die een speelse en kunstzinnige uitstraling aan je interieur geven. Deze vormen breken de monotone rechte lijnen in je ruimte en voegen een element van dynamiek toe. Of je nu een statement wilt maken in je woonkamer of een gezellig hoekje wilt creëren, organische vormen in vloerkleden zijn een geweldige manier om je creativiteit te uiten en een uniek karakter aan je interieur toe te voegen.

De Kracht van Natuurlijke Materialen

Organische vloerkleden worden vervaardigd met behulp van natuurlijke materialen zoals wol, jute, hennep, sisal en zeegras. Deze materialen worden op duurzame wijze gewonnen, waardoor je een milieuvriendelijke keuze maakt voor je interieur. Bovendien voegen ze een gevoel van authenticiteit en warmte toe aan elke ruimte.

Duurzaamheid in Stijl

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van organische vloerkleden is hun duurzaamheid. De natuurlijke vezels die in deze tapijten worden gebruikt, zijn van nature sterk en slijtvast, waardoor ze bestand zijn tegen intensief gebruik. Dit betekent dat je kunt genieten van de schoonheid en het comfort van je organische vloerkleed voor vele jaren, zonder je zorgen te maken over vroegtijdige slijtage. Bij nieuwe vloerkleden raden wij vaak een antislip onderkleed aan. Dit voorkomt dat de verschillende soorten vloerkleden gaan glijden op bijvoorbeeld houten vloeren of pvc vloeren. Maar het helpt ook bij de duurzaamheid van een kleed, grote vloerkleden hebben namelijk ook de neiging om anders te gaan liggen na verloop van tijd.

Een Gezonde Keuze

Organische vloerkleden zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. In tegenstelling tot synthetische tapijten bevatten ze geen giftige stoffen of chemische behandelingen. Dit maakt ze ideaal voor mensen met allergieën of gevoelige luchtwegen. Bovendien hebben natuurlijke vezels van nature een antibacteriële werking, waardoor ze een hygiënische keuze zijn voor je huis.

Veelzijdigheid in Design

Of je nu een modern, minimalistisch interieur hebt of een rustieke en gezellige sfeer wilt creëren, organische vloerkleden passen perfect bij elke stijl. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende texturen, patronen en kleuren, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je persoonlijke stempel op je interieur te drukken. Van zachte en pluizige wol tot het natuurlijke weefsel van jute, er is altijd een organisch of een subtiel vloerkleed dat bij jouw smaak en interieur past. Of je nu op zoek bent naar een laagpolig vloerkleed of juist meer zoekt naar hoogpolige vloerkleden, het perfecte vloerkleed is altijd te vinden bij vloerkledenwinkel

Onderhoudsgemak

Een ander voordeel van organische vloerkleden is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Natuurlijke vezels hebben van nature een hoge weerstand tegen vlekken en vuil, waardoor je ze eenvoudig kunt schoonmaken met een stofzuiger of een lichte reiniging. Bovendien behouden organische vloerkleden hun frisse uitstraling, zelfs na langdurig gebruik, waardoor ze een praktische keuze zijn voor drukbezochte ruimtes in je huis. 

Terug naar blog