Wat is een kelim vloerkleed? Vloerkledenwinkel

Wat is een kelim vloerkleed?

Wil je je interieur eens op een andere manier vormgeven en ben je op zoek naar een echte eyecatcher in de woonkamer? Een mooi vloerkleed zorgt voor een compleet andere uitstraling van de woning en geeft een fijne sfeer aan je huis. Er zijn diverse soorten kleden waaruit je kunt kiezen. Strak moderne vloerkleden, design kleden of juist kleden met een vintage look. Kelim tapijten zijn hier een mooi voorbeeld van.

Kelim vloerkleden

Een kelim vloerkleed is gebaseerd op de traditionele Oosterse wijze van kleden maken. Het zijn handgeweven dunne vloerkleden die geen pool hebben en typerend voor deze vloerkleden is dat ze verschillende patronen hebben die ook hun oorsprong hebben in de Oosterse wereld. Kelim is een Turkse benaming.
De kleden zijn op weefgetouwen geweven en het garen is meestal van wol gemaakt. Zo krijg je een heel gedetailleerd en mooi ontwerp. De kleden zijn rond de drie millimeter dik en zijn gemakkelijk en goed te onderhouden.

Kelim: dun, licht en makkelijk op te bergen

Een groot voordeel van kelim vloerkleden is dat ze een zomerse/frisse look hebben en dun en licht van gewicht zijn waardoor je ze gemakkelijk kan oprollen en opbergen.
Je kunt er voor kiezen om in de zomermaanden een kelim vloerkleed te plaatsen in je woonkamer of onder je eetkamertafel en deze vervolgens met de koudere maanden weer op te rollen en te vervangen door een ander vloerkleed.
Een mooi voorbeeld zijn de kelim vloerkleden van Artwork. 

Diverse patronen in de Kelim kleden

Deze kelims zijn verkrijgbaar in verschillende soorten patronen, kleuren en maten. De vroegere kelim tapijtmakers verwerkten diverse figuren en motieven in de kleden, waarachter vaak een diepere betekenis zat. De kelim kleden van nu zijn vooral mooi om te zien en door de diverse kleuren en patronen een echte aanwinst voor je interieur. Je vindt bijvoorbeeld kleden met patchwork, waarin verschillende stukken tapijt aan elkaar zijn gemaakt en ieder deel een ander patroon heeft. De tapijten zijn zowel geschikt voor een klassiek interieur als voor een meer industriële look of juist vintage inrichting.

Bovenstaande afgebeelde kelim kleed is de Artwork Graphic Powder van Linie Design. Wil jij een kelim vloerkleed kopen? Bekijk dan hier ons hele aanbod.

Terug naar blog