Vloerkleed in de eetkamer Vloerkledenwinkel

Vloerkleed in de eetkamer

Een vloerkleed in de eetkamer lijkt misschien niet praktisch, als je kijkt naar alle vlekken die het kan veroorzaken. Maar niets lijkt minder waar. Vlekken zijn namelijk eenvoudig schoon te maken waardoor je de eetkamer best wat gezelliger kunt maken. De eetkamer is namelijk een functionele ruimte en je brengt er ook nog eens een groot gedeelte van de dag door. De perfecte plek voor een gezellig vloerkleed dus.

Een vloerkleed in de eetkamer moet goed tegen de vlekken kunnen die je maakt tijdens het koken. De perfecte kleden voor in de keuken zijn van het merk Louis de Poortere. Louis de Poortere is een merk uit België en heeft een grote, betaalbare vintage collectie. De onderkant van een Louis de Poortere tapijt bevat een anti-slip laag waardoor het kleed echt op zijn plek blijft liggen en je niet bang hoeft te zijn dat het vloerkleed gaat verschuiven. Ook zijn de vloerkleden van Louis de Poortere goed schoon te maken. Vlekken zijn eenvoudig uit het materiaal katoenchenille te halen.

Louis de Poortere vloerkleed in eetkamer

Coppertone Mad Men

Louis de Poortere in de eetkamer

De vloerkleden van Louis de Poortere zijn erg dun en je kunt daarom makkelijk een vintage tapijt onder je tafel en eetkamerstoelen zetten. Het vintage tapijt blijft door de anti-slip laag wel liggen dus je zult niet makkelijk over het tapijt struikelen. Een vloerkleed in de eetkamer geeft een gezellige uitstraling. Het moment van de dag dat je met elkaar gaat eten is ook één van de leukste momenten van de dag, toch? Dus waarom zou je deze plek in je interieur niet wat gezelliger maken

Louis de Poortere vloerkleed in eetkamer

Aleppo Pepper

Kies je kleed in verhouding met de tafel

Als je een kleed kiest voor onder je tafel en eetkamerstoelen is het belangrijk om goed rekening te houden met je tafel. Het vloerkleed moet in ieder geval groter zijn dan de tafel. Stoelen vallen bij voorkeur binnen het kader van het kleed. Zo kan je eenvoudig je stoel naar achteren schuiven of opstaan zonder dat de poten net van het kleed afglijden. Neem in ieder geval 75 centimeter als richtlijn. Het kleed moet in ieder geval vanaf de tafel gezien 150 centimeter breder zijn in elke richting.

Wil je deskundig advies van experts over het perfecte vloerkleed voor in je eetkamer? Neem contact op, wij helpen je graag!

Terug naar blog