Snelle tips om je tuin te stylen! Vloerkledenwinkel

Snelle tips om je tuin te stylen!

 

De tuin kan een heerlijke plek zijn om te kunnen genieten en helemaal tot rust te komen. Je kunt verschillende tuinsets plaatsen, het mooi aankleden met een buitenkleed, planten toevoegen voor wat meer kleur en goede verlichting ophangen voor extra sfeer. We gaan je tips geven hoe je snel je tuin kunt stijlen zodat je altijd buiten wilt blijven zitten. 

Creëer verschillende zitplekken

Door meerdere zitplekken te maken, kun je het gezellige gevoel van de woonkamer ook naar buiten brengen. Denk aan een comfortabele loungebank met zachte kussens of een leuke eettafel met een bank erbij. Op die manier kun je je tuin zowel gebruiken om lekker te ontspannen als om gezellig buiten te eten. Als je een grote tuin hebt, is een hangmat of ligbed ook een geweldig idee om even een kort dutje te doen of gewoon te relaxen. Met verschillende poefjes en krukjes kun je bovendien gemakkelijk extra zitplekken creëren. Als je deze zitplekken niet nodig hebt, kun je ze gewoon als handige bijzettafeltjes gebruiken. Zo heeft iedereen een fijne plek om buiten te kunnen zitten.

Decoratie in de tuin

Net zoals we binnen graag ons huis versieren met leuke spulletjes, kunnen we dat ook in de tuin doen. De loungebank kan bijvoorbeeld wel wat mooie opvallende kleur kussens of kussens met leuke prints gebruiken. Ook kun je decoratieve items toevoegen, zoals een mooi vaasje, een gezellige kaars of een prachtige plant. Met deze decoratie kun je gemakkelijk wisselen van kleuraccenten of juist meer kleur aan je tuin toevoegen. Daarnaast bestaan er speciale vloerkleden die geschikt zijn voor buiten. Deze zijn gemaakt van materialen die goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Een buiten vloerkleed geeft meteen een huiselijk gevoel aan je tuin en nodigt je uit om lekker buiten te gaan zitten. Zo creëer je eigenlijk een woonkamer, maar dan buiten.

Vergeet de verlichting niet

Een belangrijk aspect om je tuin helemaal compleet te maken, is goede verlichting. Het is niet alleen praktisch, maar ook bepalend voor de sfeer. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld subtiel licht gebruiken om het tuinpad te verlichten. Ook kun je spots plaatsen om mooie bomen of andere elementen in de tuin uit te lichten. En natuurlijk is het handig om ook wat praktische verlichting te hebben, bijvoorbeeld bij de schuur zodat je het sleutelgat kunt vinden, zelfs in het donker. Sfeerverlichting is ook belangrijk in de tuin. Je kunt een gezellige ambiance creëren door een mooi lichtsnoer met losse lampjes, lantaarns, lampionnen of windlichten met kaarsen neer te zetten. Deze geven meteen een prettige sfeer. Het goede nieuws is dat veel buitenverlichting werkt op zonne-energie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over stopcontacten in de tuin. Zodra het buiten donker wordt, springt de verlichting automatisch aan. Op die manier hoef je niet meteen naar binnen te gaan wanneer het donker wordt en kun je nog langer van je tuin genieten. Crème

Terug naar blog