Heel gaaf; een vloerkleed onder de eettafel Vloerkledenwinkel

Heel gaaf; een vloerkleed onder de eettafel

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar naast een vloerkleed bij het zitgedeelte van de woonkamer, staat een kleed onder de eettafel ook prachtig. Het geeft een ruimte nèt even wat meer warmte en sfeer. Maar waar moet je nu precies op letten wanneer je een vloerkleed wilt kopen voor onder de eettafel?

Het perfecte materiaal van een kleed onder de eettafel

Allereerst is de keuze qua materiaal super belangrijk wanneer je een kleed neerlegt onder de eettafel. Het ene type materiaal is namelijk vlekgevoeliger dan het andere type materiaal.

  • Wol is bij uitstek geschikt voor onder de eettafel. Wol is van nature vettig. Hierdoor blijft vocht op het vloerkleed liggen. Een vlek kun je daarom eenvoudig uit het vloerkleed krijgen door alleen te deppen met een droge doek.
  • Ook een katoenen vloerkleed is geschikt voor onder een eettafel. Vlekken zijn namelijk ook redelijk eenvoudig uit katoen te halen.
  • Viscose is daarentegen niet geschikt in verband met de vlekgevoeligheid.

vloerkleed-wollen-onder-eettafel

De Munk Carpets Genova 01

De geschikte structuur voor een vloerkleed onder de eettafel

Bij de keuze van een juist kleed voor onder eettafel, is het ook belangrijk te letten op de structuur. Je wilt je eetkamerstoel namelijk wel makkelijk naar voren en achteren kunnen schuiven. Kies daarom voor een laagpolig kleed met een strakke structuur. Liever geen hoogpolig vloerkleed of een kleed dat grof is geweven. Hierbij blijft de stoelpoot van je eetkamerstoel namelijk makkelijk haken in het vloerkleed. Dit wil je voorkomen. Een vloerkleed onder de eettafel moet niet het gebruiksgemak in de weg zitten, hoe mooi het ook staat!

laagpolig-vloerkleed-blauw-eetkamer-eettafel

Louis de Poortere 8254 Fading World Medallion Blue Night

Het juiste formaat van een vloerkleed voor onder de eettafel

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor het juiste materiaal en de juiste structuur, dan komt het uitzoeken van het juiste formaat aan bod. Wanneer je een vloerkleed onder de eettafel legt, is dit namelijk ook belangrijk. Je wilt namelijk niet je eetkamerstoel van het kleed af schuiven wanneer je naar achteren schuift. Hier moet bij de keuze van het formaat genoeg marge overblijven. Wanneer je een rechthoekige tafel hebt, adviseren wij je om een marge van 60-90 cm aan te houden. Dit geldt ook voor een ronde eettafel. Overigens staat onder een ronde eettafel een rond vloerkleed het mooist.

rond-vloerkleed-ronde-eettafel-eetkamer

MOMO Rugs Panorama Uni Rond Black

Heb je nog vragen over een vloerkleed onder eettafel of zou je graag persoonlijk advies ontvangen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Terug naar blog