Een grijze bank, en dan de kleur van je vloerkleed bepalen Vloerkledenwinkel

Een grijze bank, en dan de kleur van je vloerkleed bepalen

Wanneer je thuis een mooie grijze bank hebt staan, wil je daar natuurlijk het perfecte vloerkleed bij vinden. Dan hebben we goed nieuws voor je! Je kunt eigenlijk niet fout kiezen. Bij een grijze bank staat alles! Toch hebben we een aantal richtlijnen voor je die je hopelijk op weg helpen.

Ga voor een zwart wit vloerkleed bij een grijze bank

zwart-wit-vloerkleed-bij-grijze-bank

MOMO Rugs Stockholm 90

Je hebt thuis een grijze bank staan en daarmee kun je heel fijn nog alle kanten mee op! Nu kun je kiezen voor kleur, maar juist de kleur grijs kan heel mooi staan bij een zwart wit vloerkleed. Deze combinatie geeft je interieur een moderne en industriële sfeer. Hier moet je natuurlijk van houden, maar we verzekeren je dat het prachtig staat. Een bijkomend voordeel is dat je qua accessoires nog kleur kunt toevoegen en dit eenvoudig eens kunt wisselen wanneer je toe bent aan iets nieuws.

Een licht grijze bank; durf te kiezen voor een donker vloerkleed

Is jouw grijze bank licht van kleur? Durf dan contrast toe te voegen door te kiezen voor een donker vloerkleed. Bijvoorbeeld een zwart vloerkleed kan fantastisch staan! Zeker wanneer je kiest voor een vintage variant. De optische slijtageplekken komen mooi tot hun recht in combinatie met de grijze bank. Daarbij geeft de donkere kleur warmte aan je zithoek.

blauw-vloerkleed-bij-grijze-bank

Ted Baker Kinmo Green 56807

Ook een gekleurd vloerkleed past bij een grijze bank

Bij een grijze bank passen heel veel verschillende kleuren. Maar hoe weet je nu of je de juiste kleur uitzoekt? Een tip; let hierbij op de ondertoon van de kleur grijs. Sommige kleuren grijs hebben namelijk een warme bruine ondertoon. Bij deze ondertoon in de bank, kun je bijvoorbeeld heel mooi een groen of okergeel vloerkleed combineren. Heb je juist een grijze bank met een koele blauwe ondertoon? Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een donkerblauw of rood vloerkleed.

gekleurd-vloerkleed-bij-grijze-bank

Brink en Campman Rocks Mix 70415

Een vloerkleed met een dessin bij een grijze bank

Uiteraard hoeft een gekleurd vloerkleed niet uit één effen kleur te bestaan. Je kunt kiezen voor een dessin of een gemêleerd kleed. Mocht daar ook de kleur grijs tussen zitten, dan heb je helemaal een mooie match. Zo komt de kleur van de bank ook nog terug in het vloerkleed. Let wel op wanneer je een gemêleerde grijze bank hebt. Dit gemêleerde patroon van de bank, wil je namelijk niet terug laten komen in het vloerkleed. Anders wordt het geheel te druk en heb je te weinig contrast qua structuur. Contrast qua structuur tussen een bank en een vloerkleed maakt het een mooie combinatie.

vloerkleed-bij-grijze-bank

Morris & Co Strawberry Thief Crimson 27700

Twijfels? Wij helpen je graag kiezen!

Je kunt bij ons altijd stalen van vloerkleden opvragen. Dit is gratis en geeft je de mogelijkheid de combinatie van het vloerkleed en je bank thuis te zien. Mocht je liever naar de winkel willen komen, dan kan dat natuurlijk ook! We raden je aan een staal of kussen van de bank mee te nemen en een paar goede foto’s. Zo kunnen onze adviseurs goed met je meekijken.

Heb je een aantal vloerkleden gezien die je mooi vindt, maar kun je niet kiezen? Geen probleem! Vloerkledenwinkel biedt een gratis en vrijblijvende Zichtservice aan. Hiermee komen de kleden bij je thuis laten zien. Dan kun je pas echt goed beoordelen welk vloerkleed het beste is voor jou.

Terug naar blog