De vele voordelen van een wollen vloerkleed Vloerkledenwinkel

De vele voordelen van een wollen vloerkleed

De grote vraag bij de aankoop van een vloerkleed. Kies ik voor wol of ga ik juist voor een ander type materiaal zoals katoen, zijde of bamboe? Dit kan een lastige keuze zijn. Wat zijn nu precies de voor- en nadelen van wol? We zetten het voor je op een rijtje. 

Wol is duurzaam

Voor het milieu, wordt het doen van duurzame aankopen steeds belangrijker. Wol is een natuurlijke vezel en omdat het een slijtvaste vezel is, is het heel duurzaam. Hierdoor is een vloerkleed van wol ijzersterk en heb je er jarenlang plezier van. Een vloerkleed van kwalitatief wol is daarentegen wel even een investering, maar dit betaald zich met de jaren uit. Beloofd!

Bij Vloerkledenwinkel hebben we vertrouwen in de kwaliteit van de vloerkleden die we verkopen. Daarom krijg je maar liefst vijf jaar garantie op het vloerkleed dat je bij ons koopt. Kijk op onze website eens bij merken als MOMO Rugs of Brink en Campman voor een mooie veelzijdige collectie aan wollen vloerkleden.

wollen-vloerkleed-beige-grijs-gemeleerdMOMO Rugs Sten Brown

Een wollen vloerkleed is zelfreinigend

Een wollen vloerkleed is ook zelfreinigend. Ik hoor je denken ‘hoe is dat mogelijk?’. Wol bevat het natuurlijke vet lanoline, wat vuil- en waterafstotend is. Wanneer lanoline in aanraking komt met vocht, werkt deze als een natuurlijke zeep. Super handig! Met een droge doek de vlek deppen (niet vegen!) doet al heel veel. Mocht je daarna nog steeds kleurverschil zien, dan kun je bruisend water gebruiken om de vlek nog verder weg te krijgen. Ideaal wanneer je kinderen of huisdieren hebt. 

wollen-vloerkleed-zelfreinigend-bellano-beige-creme-witMOMO Rugs Bellano 3

Geluiddempend en temperatuur regulerend

Een vloerkleed toevoegen aan je interieur ziet er natuurlijk mooi uit qua styling. Maar dat niet alleen, een vloerkleed werkt ook perfect voor de akoestiek. Met name een wollen vloerkleed is hier goed voor. Daarbij geeft een wollen vloerkleed warmte in de winter en houdt de koelte vast in de zomer. Ook vloerverwarming is geen probleem. Een mooi vloerkleed voor wanneer je vloerverwarming hebt, is bijvoorbeeld de Firenze van de Munk Carpets. Dit kleed kan aan beide kanten worden neergelegd en doordat er geen bedding achter zit, laat het de warmte van de vloer goed door. Zo kan je wollen vloerkleed dus het hele jaar door blijven liggen. 

wollen-vloerkleed-beige-structuur-demunkcarpetsDe Munk Carpets Firenze 04

Allergie en wol

Je denkt waarschijnlijk dat een wollen vloerkleed juist nadelig is wanneer je een stofallergie hebt. Niks is minder waar. Een wollen vloerkleed zorgt er juist voor dat de stofdeeltjes in het kleed verzamelen en niet door de lucht zweven. Regelmatig even zuigen, en klaar! Wol kenmerkt zich natuurlijk wel door te pluizen. Dit kan een nadeel zijn, maar een goede kwaliteit wol pluist vele malen minder en de manier van weven kan hier ook invloed op hebben. Maar wanneer je dus kiest voor een wollen vloerkleed, ga dan voor kwaliteit!

vloerkledenwinkel-hilversum-vloerkleden

Kortom, wol heeft vele malen meer voordelen dan nadelen. Ben je overtuigd en wil je graag advies over welk wollen kleed het beste past in jouw interieur? Kom dan naar één van onze winkels of neem vrijblijvend contact met ons op en dan kijken onze interieurstylisten online met je mee.

Terug naar blog