Claire Gaudion: “Ik ben heel erg trots op onze vloerkleden collectie “ Vloerkledenwinkel

Claire Gaudion: “Ik ben heel erg trots op onze vloerkleden collectie “

De Britse designer Claire Gaudion is pas begonnen in 2013, maar haar merk is nu al uitgegroeid tot een internationaal topmerk in de interieurbranche. Met samenwerkingen met de Central Design Studio, Gemanco Design, Galapagos Design Studio en nu ook HI Rugs heeft ze alle redenen om trots te zijn op haar interieurcollectie. Wij spraken met haar over de succesformule van Claire Gaudion en haar net gelanceerde vloerkleden collectie.

1. Pas in 2013 begonnen en nu al wereldwijd bekend. Wat is jouw geheim?

“Vanaf het begin hebben we de collectie gepresenteerd bij shows, in outlets en aan de pers. In 2013 besloot ik dat het tijd was om te beginnen met het merk Claire Gaudion. Het is een uitdaging geweest vanaf het begin, maar het is allemaal erg goed gegaan. Zes maanden na de lancering in 2013 was de eerste collectie al af. De collectie werd gelijk goed ontvangen door de pers. Met de jaren is mijn netwerk groter en groter geworden en had ik de kans om steeds verder te ontwikkelen en samen te werken met grote merken. Ik kreeg steeds meer kansen en zo werd mijn netwerk steeds groter.”

2. Jouw vloerkleden collectie is gelanceerd in samenwerking met HI Rugs. Is deze collectie een van jouw succesverhalen?

“Ja, zeker. Ik ben zo trots op deze collectie. Ik ben zo trots dat we met nieuwe ideeën konden komen en de vloerkleden konden produceren. HI Rugs past perfect bij de collectie. Hun exceptionele kwaliteit vult mijn designs aan. We hebben samen van tevoren gesproken over de wol die we wilden gebruiken en de productiemethode. HI Rugs is de specialist is hand getufte vloerkleden en de wol die zij leveren is van de beste Indische en Nieuw-Zeelandse wol dus daarin was HI Rugs de perfecte partner.”

3. Hoe zou jij de vloerkleden collectie van Claire Gaudion & HI Carpets omschrijven?

“De vloerkleden collectie is eigentijds, maar tegelijkertijd modern. Het zijn hand getufte en flatweave vloerkleden met een luxe uitstraling. De wol die is gebruikt komt uit India en Nieuw-Zeeland. Samen met de uitzonderlijke kwaliteit van HI Rugs zijn het prachtige vloerkleden geworden.”

4. Kun je vertellen wat de samenwerking met HI Rugs inhoudt? Ben jij betrokken bij het hele productieproces?

“Ik heb alle vloerkleden ontworpen. Vervolgens heb ik de designs naar HI Rugs gestuurd. Zij hebben met mij gesproken over de productie. HI Rugs regelt verder de productie van de vloerkleden en dat werkt eigenlijk perfect. De vloerkleden in India worden gemaakt door een aantal wevers. Met een vloerkleed in de maat 170 x 240 is een wever tussen de 2 a 3 dagen bezig. De hele productie duurt rond de acht weken.”

HI Rugs is gevestigd in London en in India. Zij combineren ambachtelijke vaardigheden en de moderne technologie samen met een verantwoordelijke werkethiek. Met hun productie ondersteunen zij de lokale bevolking in India. De vloerkleden van Claire Gaudion worden geproduceerd in India door de eigen wevers van HI Rugs.

5. Jouw inspiratie haal je keer op keer van het prachtige Guernsey kustlandschap. Hoe vindt je elke keer weer nieuwe inspiratie?

“Het Guernsey landschap zit in mijn hart. Ik kan daar uren zitten en elke keer weer nieuwe dingen ontdekken. Het landschap ziet er elke keer dat ik ernaar kijk weer anders uit en daarom krijg ik voortdurend nieuwe inspiratie. Het tijdstip kan soms bepalen dat er meer schaduwen te vinden zijn. Ik zie ook unieke kleurpatronen in het landschap die elke keer weer verschillen. Dit landschap was ook mijn grootste inspiratiebron voor de vloerkledencollectie. De manier waarop er verschillende kleuren worden gebruikt in de vloerkleden komt terug in het Guernsey landschap. De kleuren gaan daar van licht naar donker of van donker naar licht. Maar niet alle inspiratie komt van dit landschap. Eigenlijk alles wat ik tegenkom kan inspiratie zijn. Het gaat om de manier waarop je kijkt naar landschap. Ik heb keer op keer weer waardering voor de natuurlijke ritmes en de kleuren die gebruikt worden in de natuur, daardoor kom ik keer op keer tot nieuwe inspiratie. De inspiratie houdt nooit op.”

6. Ben je al bezig met de volgende vloerkleden collectie?

“Ja, we zijn bezig met een vloerkleden collectie voor dit najaar. Ik kan er nog niks over kwijt, maar ik ben er erg enthousiast over. De nieuwe vloerkleden collectie is ook weer een samenwerking met HI Rugs. Wat ik wel kan zeggen is dat ook bij de nieuwe collectie gebruik is gemaakt van de verschillende, opvallende kleurritmes.”

Claire Gaudion vloerkleed

L’ Eree Ochre van Claire Gaudion

7. De basis van jouw ontwerpen is kleur. Kun jij de lezers tot slot advies geven als het gaat om combineren van kleur in je woonkamer?

“Het is belangrijk om goed te kijken naar je interieur. Als je een paar kleuren in je woonkamer hebt, kun je een kleurpatroon maken van de kleuren die jij het meest gebruikt. Vervolgens kun je spelen met licht, donker en schaduw. Als je een neutraal interieur hebt, is het ook belangrijk te kijken naar de balans. Voor de balans kun je wat decoratie aan de muur doen; een mooi schilderij of inderdaad een opvallend vloerkleed. Kijk goed naar de kleuren en naar de balans.”

Nieuwsgierig geworden naar de vloerkleden collectie van Claire Gaudion? Bekijk dan de Claire Gaudion collectie. Welk kleed past het best in jouw interieur?

Terug naar blog