Breng meer kleur in je interieur met een vloerkleed Vloerkledenwinkel

Breng meer kleur in je interieur met een vloerkleed

Wil je meer sfeer en kleur in je interieur? Je zal versteld staan van wat je bereikt met de juiste kleur vloerkleden. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Wij als vloerkleden specialist kunnen je daar perfect bij helpen.
De kleur van je vloerkleed speelt dé hoofdrol. Kies je gekleurde vloerkleden? Dan is de keuze heel ruim. In welke mate bepaalt de kleur van onze vloerkleden de sfeer in je interieur?

Kies je voor gekleurde vloerkleden

Toch is het zeker niet zo dat alleen de kleur een rol speelt bij de inrichting van je interieur. Vloerkleden zijn er in vele uitvoeringen, materialen, groottes en patronen.

De mooiste kleur voor je vloerkleed

Samen met de afmetingen is de kleur van je vloerkleed de belangrijkste factor waarmee je rekening houdt bij de inrichting van je interieur. Je hebt daarbij de keuze tussen donkere of lichte kleuren met daartussen alle mogelijke kleurschakeringen en combinaties.

Donkere vloerkleden

Gaat je voorkeur naar donkere kleden? Die geven je interieur vooral een warme en persoonlijke uitstraling. Heb je een lichte en luchtige woonkamer? Kies dan voor een rustige kleur zoals een:

  • Beige vloerkleed
  • Grijs vloerkleed
  • Donkergroen vloerkleed

De kleuren donkerblauw, donkerrood of zwart zijn moeilijker te combineren met meubelen in felle kleuren zoals oranje, groen of geel.

Louis de Poortere 8105 vloerkleed

Lichte vloerkleden

Lichte kleuren staan schitterend bij een donkere vloer. Deze kleurencombinatie is uitstekend voor je slaapkamer maar kan ook heel goed in je woonkamer.

Lichte kleuren die bij een donkere vloer passen, zijn:

  • Een lichtgrijs vloerkleed
  • Een wit vloerkleed
  • Een beige vloerkleed

Home Collection vloerkleed

Rood vloerkleed

Houd je van een interieur dat warmte en gezelligheid uitstraalt? Dan is een rood vloerkleed een uitstekende keuze. Rood past het beste in een interieur met kleuren zoals grijs.

Paars vloerkleed

Een paars vloerkleed is dan weer geschikt voor een eigentijds interieur met een rustieke sfeer, bij rotan meubelen of in een kamer met veel warme tinten. Een paars vloerkleed past mooi bij grijs maar ook bij blauw, rood, oranje en bij alle felle kleuren. Het zorgt voor evenwicht, rust en ontspanning.

Groen vloerkleed

Een groen vloerkleed zorgt voor zowel voor rust als energie. Dat hangt af van de kleur(en) die je ermee combineert. Donkergroen maakt een ruime kamer compacter. Groen past uitstekend bij alle tinten bruin maar ook met blauw en geel. Het geeft je interieur een natuurlijke uitstraling.

Terug naar blog