7x vloerkleden trends van 2021 Vloerkledenwinkel

7x vloerkleden trends van 2021

Wat zijn nou dé vloerkleden trends van dit moment? Van buitenvloerkleden, duurzaam geproduceerde vloerkleden tot ronde kleden: voor iedereen is er wel een passende trend te vinden. En dan zijn er natuurlijk nog de trends die al een paar jaar steevast terugkeren, zoals bijvoorbeeld vloerkleden in Scandinavische stijl. Vloerkledenwinkel zet de leukste trends voor je op een rijtje. 

Inhoud

Trend 1: Buitenkleden
Trend 2: Duurzame vloerkleden
Trend 3: Ronde vloerkleden
Trend 4: Vintage vloerkleden
Trend 5: Bloemmotieven
Trend 6: Scandinavische vloerkleden
Trend 7: Grafische prints

Trend 1: Buitenkleden

Een goede zomer of niet: buitenvloerkleden zijn hard op weg om de Nederlandse woonmarkt te veroveren. Met een buitenkleed geef je jouw tuin, terras of balkon een huiselijke touch mee. Ideaal voor als je er bijvoorbeeld van houdt om lekker met de blote voeten door de tuin te lopen of voor spelende kinderen. Daarbij geeft een buitenkleed ook enige warmte af, waardoor je, met de soms gure zomers in Nederland, wat extra warmte in de tuin brengt. Los van de praktische voordelen kan een buitenkleed ook extra kleur en vrolijkheid brengen in de buitenruimte. Zo kleed je jouw tuin of terras helemaal af. Doe hier vast wat inspiratie op voor jouw potentiële buitenkleed.

Trend 2: Duurzame vloerkleden

Anno 2021 is er één ding wat zeker is: ook voor de textielindustrie wordt het thema duurzaamheid steeds belangrijker. Vloerkleden gemaakt van duurzame stoffen en gerecyclede materialen winnen aan populariteit. En het aanbod van Vloerkledenwinkel laat zien dat duurzaamheid absoluut niet onder hoeft te doen aan schoonheid. Is jouw interieur klaar voor duurzame en milieuvriendelijke alternatieven? Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed van prachtige duurzame merken zoals Claire Gaudion, Easy Living, Jackie And The Fish en MOMO Rugs. 

Trend 3: Ronde vloerkleden

Vroeger zag je ze een stuk minder, maar tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het vloerkleden aanbod: ronde kleden. Door de vorm brengt een rond vloerkleed speelsheid met zich mee, zelfs als het vloerkleed een rustig design in een effen kleur heeft. Daarnaast doorbreekt een rond vloerkleed de hoekige elementen van een kamer. Denk bijvoorbeeld aan interieurs met rechthoekige tafels, meubels en planken. Een rond vloerkleed kan ook praktische voordelen bieden, zoals wanneer je in huis te maken hebt met bijvoorbeeld een doorloop naar de tuin. Zo hoeft je bezoek niet over het vloerkleed te lopen (en voorkom je ook nog eens onhandig gestruikel). Met een rond vloerkleed laat je bovendien ook iets meer zien van jouw vloer. Benieuwd geworden? Krijg hier een indruk van het aanbod ronde vloerkleden.

Trend 4: Vintage vloerkleden

Vintage uitziende vloerkleden: deze trend is here to stay. Binnen het segment vintage vloerkleden zijn verschillende typen te onderscheiden. Je hebt bijvoorbeeld de klassieke Perzische designs. Deze ontwerpen ademen geschiedenis en zijn niet voor niets klassiekers. De afgelopen jaren ziet de vloerkleden markt ook steeds vaker designs met bewuste vervagingen. Dit geeft de vloerkleden een vintage uitstraling.  Het voordeel van een versleten vintage look is dat het vloerkleed er wat valer uitziet, en dus subtieler aanwezig is in het interieur. Wil je dat het kleed meer opvalt, kies dan voor een vintage vloerkleed zonder vervagingen. Met een vintage vloerkleed geef je een ruimte meer karakter en het maakt een ruimte minder kil. Krijg hier een indruk van mooie merken die vloerkleden in vintage stijl aanbieden.

Trend 5: Bloemmotieven

Gebloemde vloerkleden zijn helemaal van nu. Met een bloemenprint geef je een interieur extra warmte en kleur. Vloerkleden met bloemmotieven zijn bovendien veelzijdig. Ze passen goed bij klassieke interieurs, maar kunnen ook de trendy eyecatcher zijn in een moderne interieurstijl. Merken zoals Ted Baker, Moooi Carpets of Brink en Campman hebben prachtige collecties met bloemmotieven. Kijk hier voor meer voorbeelden.

Trend 6: Scandinavische vloerkleden

Scandinavische designs zijn niet meer weg te denken uit de Hollandse huiskamers. Dat komt omdat de kleden trendy zijn, maar wel tijdloos ogen. Scandinavisch design draait om simplisme, de kunst van het weglaten. Strakke geometrische patronen, sterke kleurcontrasten of effen kleden in aardse kleurtonen vallen onder het Scandinavische aanbod. Met een vloerkleed in Scandinavische stijl creëer je rust en balans in jouw interieur.  

Wil jij inspiratie opdoen voor jouw potentiële Scandinavische kleed? Neem hier eens een kijkje.

Trend 7: Grafische prints

Op zoek naar een statement? Met felgekleurde, strakke grafische prints zit je helemaal goed. Deze trendy vloerkleden passen helemaal binnen de tijdsgeest. Grafische prints passen perfect bij moderne interieurstijlen die nog wat kleur en dynamiek kunnen gebruiken. Het leuke aan vloerkleden met grafische prints is dat het de fantasie prikkelt. Door de abstracte designs is er altijd wel wat nieuws te ontdekken aan het vloerkleed. Snuffel eens rond tussen ons aanbod van moderne vloerkleden en kijk welke grafische print jou aanspreekt.

Terug naar blog