Thuiswinkel waarborg
Zichtservice | van de 3

Woolable Hopi Zuni

Woolable Hopi Zuni


Maat Levertijd Prijs
€ 325.00 € 243.75

Maat: 90 x 240

Levertijd: op voorraad

Toevoegen aan zichtservice i Toevoegen aan wensenlijst

Het Zuni is een wasbaar vloerkleed, dit maakt het kleed makkelijk in gebruik. Iets op het kleed gemorst, neem heb mee met een wasbeurt en het kleed is weer helemaal schoon.

Het Zuni vloerkleed is geïnspireerd door de Zuni kettingen van gesneden hout van de Hopi-stam. Zij geloven in dat alles, inclusief objecten, een ziel bevat die door de natuur is gegeven. Als onregelmatig symbool van wijsheid en harmonie is dit onregelmatig gevormde kleed een eerbetoon aan de Hopi-Amerikanen. 

De ontwerpster Lorena Canals heeft gespeeld met verschillende soorten texturen en wollengte om elk kleed een bohemien, kleurrijk en mystiek tintje te geven. Gemaakt van een donzige lange wollen pool gemengd met medium en korte pool om de ambachtelijke uitstraling van houtsnijwerk weer te geven, heeft het tapijt een contrasterende maar harmonische kleurencombinatie.

Geïnspireerd door deze culturele traditie is het Zuni-tapijt afgewerkt met ongelijke randen en met de hand geknoopte onregelmatige wollen franjes door onze bekwame ambachtslieden.