8.7
267 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Zichtservice | van de 3

Onze Perzische Vintage tapijten

Sorteer op:

Het bijzondere van de Perzische Vintage

Een zeer bijzondere serie vloerkleden, steeds veranderend van samenstelling. Maar elk tapijt met eigen, individuele kenmerken, doorweven van historie en zo voorzien van uniek karakter. De Modern Vintage tapijten zijn feilloos te integreren met uw interieur van vandaag. Samensmeltend tot een eenheid, ondanks alle verscheidenheid die maar denkbaar is.

Hoe worden de Modern Vintage kleden gemaakt?

Ooit, tientallen jaren geleden, is alles in Perzië begonnen. Daar in de bakermat van de tapijtindustrie is elk kleed handgeknoopt tot stand gekomen en in de loop van de jaren in het dagelijkse gebruik voorzien van een bijzondere eigenheid. Specifieke slijtage, nuances van kleur en stoftextuur zijn zo geleidelijk toegevoegd en geven elk object uit deze serie een individuele persoonlijkheid: er is geen tweede van. Toegepaste materiaal: wol.

Na zorgvuldige selectie wordt bepaald of en welk kleed er geschikt is voor een nieuw leven. Oftewel: Welk object mag straks onder de noemer Modern Vintage van Vloerkledenwinkel een interieur verrijken? Na voorzichtig en langdurig uitspoelen en reiniging vindt herstel van eventuele beschadigingen plaats. Droging geschiedt aan de lucht en in het zonlicht. Hoogteverschillen in de stof worden geëgaliseerd, waarna kleurcorrecties - met gebruik van natuurlijke kleurstoffen – worden uitgevoerd, zonder het authentieke karakter van het object geweld aan te doen.

Pas na vele uren van minutieuze arbeid is het kleed klaar voor een tweede leven. Dankzij dit bijzondere proces van recycling komt er een prachtig oud tapijt tevoorschijn, maar nog steeds vol eigenheid en klasse. Kortom: een object wat straalt.

Dit maal een Modern Vintage bij u thuis?