8.7
278 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Zichtservice | van de 3

Onze Kelim vloerkleden

Sorteer op:

Het authentieke kelim tapijt

Een kelim tapijt is een plat geweven tapijt of vloerkleed. Traditioneel komen deze vloerkleden uit Iran, het voormalige Ottomaanse rijk en centraal Azië. Kelim vloerkleden worden geproduceerd door een strakke inslag te maken bij het weven van het kleed. De horizontale garen worden strak aangetrokken waardoor de verticale garen vaak niet zichtbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat de kelim plat is en geen pool heeft. Verder zijn hierdoor de, veelal geometrische, motieven aan twee kanten te bewonderen. De meest gebruikte materialen waarvan kelims gemaakt zijn is wol en voor de garen katoen.

De motieven op kelims hebben veel variaties en betekenissen.  Zo zouden deze motieven verhalen vertellen over het leven van de weefster. De motieven spreken vaak een wens van bescherming, goed geluk of vruchtbaarheid uit. Traditionele kleuren die worden gebruikt zijn: rood, blauw, roze, ivoor en groen. Deze kleurtinten zorgen ervoor dat een kelim vaak een warme uitstraling heeft.

Zie jij dit type vloerkleed al in je interieur liggen?(Of toch een tapijt met een hoge pool) Een gezellig, sfeer makend en lekker dun tapijtje. Wacht dan niet langer om een kelim te kopen. Wij hebben een uitgebreid assortiment om te mixen en matchen wat voor jouw interieur het beste past. Kom je er dan nog niet uit? Neem dan vrijblijvend een kelim tapijt op zicht om hem thuis uit te proberen.