Thuiswinkel waarborg
Zichtservice | van de 3

Gerecyclede vloerkleden

Sorteer op:

Gerecyclede vloerkleden

Het mileu 

We denken allemaal steeds meer aan het mileu en welke impact die wij met ze alle hebben op de wereld. Denk hier bij aan bijvoorbeeld de mode industrie die voor grote vervuilig zorgt. De oplossing van dit probleem is recycle we kunnen oude spullen een nieuw leven in blazen door ze te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Het is Rug Solids missie om vloerkleden te ontwikkelen door middel van up-cycling.

Voor de katoene kleden & leren kleden 

Kledingstukken van de mode industrie worden gebruikt voor een heel nieuw product. De kledingstukken worden in repen gesneden en vervolgens met de hand samen geweven. Met als resultaat een prachtig hooge kwaliteit vloerkleed.

De vloerkleden van platic flessen 

De platicflessen worden verzameld in India waar een 'verzamelaar' ze verkoop aan de fabriek. Deze fabriek maakt van de plastic flessen kleine plastic balletjes. De balletjes worden verwerkt tot garen waar de kleden mee worden geweven. De kleden hebben de karakteristiek van wolle kleden maar de zijn te gebruiken als elk plastic kleed. De vloerkleden zijn water resistent en kunnen ook buiten worden gebruikt.