Thuiswinkel waarborg
Zichtservice | van de 3

Klantenservice Ruilen en retourneren

Retourneren en ruilen

Gratis retourneren bij Vloerkledenwinkel

Vloerkledenwinkel.nl helpt u graag verder! Als een vloerkleed na aanschaf toch niet bevalt zijn dit onze voorwaarden voor de ruil en retourneerservice.

Bij vloerkledenwinkel.nl heeft u 14 dagen de tijd om na te denken over uw aankoop. Zo kunt u uw vloerkleed uitgebreid bekijken en beoordelen. Mocht uw aankoop toch niet geheel naar wens zijn, kunt u uw vloerkleed gratis retourneren en krijgt u het aankoopbedrag terug. Dit geldt voor alle vloerkleden in de standaardmaten. Vloerkleden die speciaal voor u op maat zijn gemaakt, kunnen niet worden geretourneerd. 

Hoe kan uw vloerkleed geretourneerd worden en welke voorwaarden zijn er? Deze vindt u hier:

Voorwaarden ruilen en retourneren

 • U kunt tot 14 dagen na ontvangst de aankoop ontbinden, mits het artikel ongebruikt en onbeschadigd is.
 • De terugbetaaltermijn is zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat u het product heeft ontbonden. We wachten met betalen totdat het product bij ons binnen is, of totdat u heeft aangetoond dat het product verzonden is, al naar gelang welk tijdstip eerder valt. 
 • U mag bekijken of het kleed in uw interieur staat, maar u mag het niet in gebruik nemen. Indien u meer doet met het kleed dan het beoordelen bent u zelf aansprakelijk voor de waardevermindering van het vloerkleed.
 • Het vloerkleed moet in een zo oorspronkelijk mogelijke verpakking wordt geretourneerd.
 • Indien het vloerkleed is beschadigd of gebruikt, vervalt het recht op teruggave van volledige aankoopbedrag.

Retourneren maatwerk producten

 • Vloerkleden die speciaal voor u op maat zijn gemaakt, kunnen niet worden geretourneerd. 
 • Dit geldt voor alle vloerkleden waarbij u zelf een gewenste maat hebt gespecificeerd op de website.
 • Tevens vallen alle vloerkleden van de merken Perletta, Moooi en De Munck Carpets onder maatwerk. Dit staat bij deze producten vermeldt in de productomschrijving.

Ruil en Retour procedure

Indien u artikelen wilt ruilen of retourneren kunnen wij deze bij u laten ophalen door een van onze bezorgpartners. 

 • U kunt tot 14 dagen na ontvangst van uw vloerkleed een retour of een ruil aanmelden middels het digitale retourformulier. Hierin vermeld je je gegevens en beantwoord een aantal vragen mbt je retour.of een email met daarin uw gegevens. 
 • Zodra wij de retouraanvraag hebben ontvangen, nemen we contact met je op.
 • Bij ontvangst van uw vloerkleed wordt deze geìnspecteerd en beoordeelt op gebruik en beschadigingen. Daarna storten wij het aankoopbedrag binnen 14 dagen na ontbinding aan u terug op het door u aangegeven rekeningnummer.

Vloerkleden worden in prinipe bij u thuis opgehaald. Hiervoor wordt een retourafspraak ingepland. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om een retourafspraak in te plannen, kunt u het vloerkleed ook zelf retourneren naar onze winkel in Hilversum of voor belgische klanten in Sleidinge. Kosten voor het zelf verzenden via bijvoorbeeld PostNL, DHL of DPD van een vloerkleed zijn afhankelijk van afmetingen en gewicht. Indicatief zullen de kosten hiervoor gemiddeld tussen de €6,25 en €14,75 bedragen.

U kunt er ook voor kiezen het vloerkleed zelf langs te brengen in onze winkel te Hilversum, u bent dan gelijk in de gelegenheid om eventuele alternatieve vloerkleden te bekijken. 

BELANGRIJK: Neem altijd de factuur mee als u een artikel in de winkel wilt ruilen of retourneren en bekijk onze openingstijden!

 

 

Vul je voornaam in: