Hoe kies je de juiste maat? Vloerkledenwinkel

Hoe kies je de juiste maat?

Wat is de juiste maat voor je vloerkleed? Dat kan soms moeilijker zijn dan gedacht. Gelukkig kan 75 tot 80% van de collectie van Vloerkledenwinkel op maat worden gemaakt. Maar welke maat moet je nou kiezen bij welk kleed? Shopmanager van Vloerkledenwinkel Marco Groen vertelt waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste maat. 

Bedrukte kleden

“Op het moment dat je een bedrukt kleed kiest, is het soms mooier om het kleed los van de bank te leggen. Hierdoor blijft het hele kleed zichtbaar en fungeert de vloer als een soort lijst. Op het moment dat je een bedrukt kleed onder de bank legt, is het vaak zonde van het kleed. Het kan natuurlijk wel. Dit hangt af van in hoeverre je het zelf storend vindt dat een deel van de print niet te zien is.”

Effen kleden

“Als je een kleed pakt wat meer effen is, zoals bijvoorbeeld de Wool Weave van de eigen Home Collection, wordt je woonkamer meer één geheel. In plaats van een losse stoel, een losse bank en een los kleed heb je echt een mooie zithoek. Bij een effen kleed is het vaak mooier om een grotere maat te nemen dan de standaardmaat.”

Afhankelijk van de bank

“Een kleed is afhankelijk van waar de bank staat. Als de bank tegen de muur aan staat en je hebt een groot kleed, zoals de Wool Weave, leg je het kleed meestal 20 tot 30 centimeter onder de bank. Je laat het kleed dan aan beide kanten van de bank een stuk uitsteken. Als je een groot kleed wilt en je bank staat in de ruimte trek je het vloerkleed onder de bank en stoelen door en laat je hem aan de achterkant uitsteken.”

Hierdoor creëer je één groot eiland waar je hele zithoek opstaat. Het hangt er helemaal vanaf hoe groot je kamer is.

“Indien je een hoekbank hebt, beveel ik aan het kleed onder de bank te laten lopen. Als je in de hoek van de bank zit, kijk je één kant op. Aan die kant moet het kleed uitsteken. Aan de buitenkant van de hoeken steekt het kleed uit Hoe ver het kleed uitsteekt is afhankelijk van de grootte en de vorm van je kamer. ”

Vorm kamer

“Ik vind het mooi wanneer je een langwerpig kleed aanschaft als je ook een langwerpige kamer hebt. Wanneer je een vierkante kamer hebt is het mooi om een vierkant kleed te kopen. Soms is het ook leuk om een rond kleed te kopen. In dit geval moet je de ronding een klein stukje onder de bank laten lopen.

Beschikbare maten

“De standaardmaten die we hebben zijn 140 x 200, dan 160 x 230 of 170 x 240. Deze drie maten zijn wanneer je het kleed voor de bank wilt neerleggen. Soms ligt het kleed net tegen de bank dat ligt aan de grootte van je kamer. Daarna heb je 200 x 300. Deze maat gaat vaak al een stukje onder de bank. 200 x 250 is voor een aantal merken een standaardmaat. Deze maat gaat wel helemaal onder de bank. Daarnaast kunnen er heel veel kleden  op maat gemaakt worden zodat je zelf precies kunt meten hoe ver het kleed moet komen.”

 

Gekke maten

“Soms is het ook leuk om een gekke maat te kopen. Als je bijvoorbeeld een eetkamer en een woonkamer hebt, is het leuk om een langwerpig kleed te kopen. Dit vloerkleed kun je vervolgens van je woonkamer een stuk door laten lopen naar je eetkamer. Dat maakt je kamer net iets anders dan anders. ”

Voor vragen en advies:
Tel: 035-303 00 09
E-mail: service@vloerkledenwinkel.nl

Of kom langs in één van onze winkels!

Terug naar blog