Rode wijn over vloerkleed Vloerkledenwinkel

Rode wijn over vloerkleed

Rode wijn over je vloerkleed, de schrik voor elk vloerkleed bezitter! Iedere vlek in je kleed is natuurlijk ongewenst maar het vurige rood van de wijn is toch wel de meest beruchte vlek die je je kan indenken. Wat nu?!

Dit moet je niet doen met rode wijnvlekken op je tapijt

De handige tips van oma kennen we allemaal wel. Weet dat dit juist de gevaarlijkste behandelingswijze zijn voor het verwijderen van een vlek. Onderstaand een paar bekende kreten die je beter niet kan toepassen:

  • Zout op de rode wijnvlek strooien

Zout werkt fixerend en zet juist de rode kleur vast in je vloerkleed. Het resultaat is dat je met een rode vlek blijft zitten! Dus niet doen!

  • Witte wijn op de vlek uitschenken

Doe dit niet want dit verdunt uiteindelijk enkel de rode wijn. Daarnaast bevat de witte wijn suikers die in het kleed trekken en er nooit meer helemaal uitkrijgt en uiteindelijk trekken de suikers vuiligheid aan wat zorgt voor zwarte vlekken.

  • Met azijn de vlek gaan bewerken

Azijn is een agressief en bijtend middel dat het tapijt zal aantasten. Net zoals met zout heeft ook azijn een fixerende werking en zet je de rode kleur in je vloerkleed juist vast.

  • Met een stoomapparaat de vlek verwijderen

Met een stoomapparaat zet je juist de gekleurde rode vlek vast in het vloerkleed! Het stoomapparaat werkt op een temperatuur van 90°C. Wat mensen vaak niet weten is dat met deze temperatuur ook juist de kleuren in het garen worden vastgezet.

Hoe behandel ik wel mijn rode wijnvlek in het vloerkleed

Wanneer er rode wijn over je vloerkleed gaat onderneem dan direct actie!! Pak een (witte) badstof handdoek of wit keukenpapier om direct het vocht op te laten nemen. Ga niet wrijven enkel deppen!

Nog beter is om het witte badstoffen handdoek onder de kraan met koud water nat te maken en deze vervolgens uit te wringen. Leg de natte handdoek op de vlek en laat deze liggen zonder af en toe te gaan kijken hoe het met de vlek is. Je verwijdert de handdoek pas als deze helemaal droog is.

Is de rode wijnvlek dan nog niet weg kan je nog met een reinigingsmiddel van James de vlek bestrijden. Met dit hulpmiddel kan je zelf oude vlekken van een jaar nog behandelen. Een handig middel om standaard in huis te hebben!

Voor hulp en advies:
Tel: 035-303 00 09
E-mail: service@vloerkledenwinkel.nl

Of kom langs in één van onze winkels!

Terug naar blog