Ontwikkelingsorganisatie Beyond Beanie heeft een hart voor armoede in Bolivia. Met de verkoop van armbanden, poncho’s en mutsen proberen Hector, Patricia en alle andere mensen die betrokken zijn bij dit goede doel zoveel mogelijk straatvrouwen en kinderen te helpen. En met succes.

Geen warm water en elektriciteit

Boliviaanse vrouwen zoals Alicia Mamani hebben het moeilijk. Alicia is nog maar 25 jaar, maar nu al moeder van een eenjarige zoon Brandon. Ze komt van het platteland, maar woont nu in de stad La Paz. Op het Boliviaanse platteland is het vaak overleven met weinig middelen. Warm water is op veel plekken niet beschikbaar en elektriciteit is nergens te bekennen. Op het Boliviaanse platteland leven grote gezinnen in een kleine ruimte. Hierdoor is er veel armoede. Alicia en vele anderen zijn verhuisd naar de grote stad met de hoop daar werk te vinden en meer geld te kunnen verdienen. Dit is alleen door de taalbarrière erg moeilijk. Bolivia kent namelijk 36 verschillende talen. In de steden spreekt iedereen Spaans, maar op het platteland worden 36 inheemse talen gesproken. Dus is het moeilijk te communiceren in de stad als de Spaanse taal voor vrouwen als Alicia onbekend is. Beyond Beanie helpt deze vrouwen weer wat te maken van hun leven. Door deze organisatie is het leven voor vrouwen als Alicia niet uitzichtloos.

Armbandjes, poncho’s en mutsen

Alicia maakt prachtige armbandjes, poncho’s en mutsen die worden verkocht over de hele wereld. Door de verkoop van deze producten heeft Alicia meer geld om eten te kopen voor haar en haar zoontje. Maar niet alleen Alicia en de andere vrouwen die deze producten maken worden geholpen met de verkoop van deze handgemaakte producten. Beyond Beanie zet zich ook speciaal in voor kinderen. Met de verkoop van één zelfgemaakte muts geef je eigenlijk vijf maaltijden aan een kind in nood en met de verkoop van een armband wordt er mondzorg gegeven aan een kind. Daarnaast staat de verkoop van een poncho gelijk aan een schooluniform en dat van een tas aan een set schoolproducten.

1 BEANIE = 5 MEALS

1 BAG = 1 SET OF SCHOOL SUPPLIES

1 PONCHO = 1 SCHOOL UNIFORM

1 BRACELET = DENTAL CARE

Een keer in de twee maanden gaat Beyond Beanie naar een weeshuis om de producten die ze hebben kunnen kopen af te geven aan de kinderen. Dit levert mooie en indrukwekkende momenten op. Onze medewerker Melanie is mee geweest met Beyond Beanie naar zo’n weeshuis waar ze een workshop mondzorg mocht geven.

“Het was erg indrukwekkend om te zien hoe kinderen niet eens weten hoe ze hun tanden moeten poetsen. Je ziet tandenpoetsen als zoiets vanzelfsprekends, dat je niet beseft dat er kinderen zijn die niet weten hoe dit moet. Het was erg mooi om wat te kunnen betekenen voor deze kinderen. Ik zal dit nooit vergeten.”

Iets doen

Het gaat er bij een goed doel om dat je met dit doel betrokken bent. Wij vinden Beyond Beanie erg belangrijk omdat ze zowel kinderen, de kwetsbaarste groep van de samenleving, als vrouwen helpen. Een deel van het geld gaat naar de kinderen die met deze hulp eerste basisbehoeften krijgen en het andere deel naar de vrouwen die met het geld aan de toekomst kunnen bouwen. Een mooi doel dat alle ondersteuning verdient.

Wij supporten Beyond Beanie met de verkoop van armbandjes. Jij doet toch ook mee?